Uşak TV

İŞADAMI SAMİ YAKUT’TAN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE TEŞEKKÜR

Güncel

İŞADAMI SAMİ YAKUT’TAN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE TEŞEKKÜR

Zafer Kalkınma Ajansı’nın mali destek proğramına kişisel başvurusunun kabul edilmemesi nedeniyle,Eskişehir İdare Mahmesi’nden yürütmenin durdurulması kararı aldırtan Uşaklı işadamı Sami Yakut,bu süreçte gerek yazılı ve gerekse de görsel basın olarak konuyu kamuoyuna duyurulmasını sağlayarak,sorunun çözülmesine katkıda bulunmalarından dolayı Uşak Gazeteciler Cemiyeti’ne ve üyelerine teşekkür etti.Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz ise,”Uşak medyası olarak bu sorunun çözülmesine katkımız oldu ise ne mutlu bize.Önemli olan Uşak’ın ve hukukun kazanması.Böyle bir konuda duyarlılık gösterdiğinizden ve 20 trilyonluk maddi desteğin önünü açmış olmanızdan dolayı asıl biz size teşekkür ederiz”dedi.

 

20 TRİLYONLUK MADDİ DESTEK ASKIYA ALINMIŞTI

 

Uşak,Manisa,Kütahya ve Afyonkarahisar illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı,tüzel kişilerin başvurusunu kabul etmiş ve sunulan 67 proje için de 20 trilyon liralık maddi destek sağlama kararı almıştı.Ancak Uşaklı işadamı Sami Yakut,kişisel başvurusunun kabul edilmemesi nedeniyle hukuki süreç başlattı ve Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması ve iptali talebiyle dava açmıştı.Mahkeme bunun üzerine yürütmenin durdurulması yönünde karar verince,4 ile yapılacak olan 20 trilyonluk maddi destek yapılamamıştı.

 

MAHKEME KARARIYLA KİŞİSEL BAŞVURU HAKKINI KAZANMIŞ OLDU 

3 yıl önce kurulan Zafer Kalkınma Ajansı’nın ilk başkanlık görevini Kütahya valisinin,2.yılda da Manisa valisinin başkanlık etmesinin ardından,bir yıllık süre için Uşak Valisi Özdemir Çakacak başkanlık görevini üstlendi.Vali Özdemir Çakacak başkanlığındaki ilk toplantı ise önceki gün Uşak Öğretmenevi’nde yapıldı.Bu toplantıda konu masaya yatırıldı ve yönetim kurulu,Uşaklı işadamı Sami Yakut’a,Mali Destek proğramı çerçevesinde ajansa gerçek kişi olarak proje başvurusu yapma hakkı doğduğunu bildiren bir yazı gönderdi.Böylece sorun çözülmüş oldu.

 

20 TRİLYONLUK YATIRIMI DURDURAN ADAM OLMAK BENİ ÜZÜYORDU

 

u süreç içinde TR-33 olarak adlandırılan ve 4 ili kapsayan bölgede “20 trilyonluk yatırımı durduran adam”olmaktan son derece rahatsızlık duyduğunu da belirten Uşaklı işadamı Sami Yakut,”önemli olan sorunun tatlıya bağlanması çözülmesi.Şimdi ben de rahatladım,67 proje sahibi de rahatladı.Özellikle bu süreçte olumlu katkılarda bulunan Uşak medyasına teşekkür ediyorum.Tarafsız ve objektif bir yayın anlayışıyla konuyu kamoyuna ve yetkililerin dikkatine sundular.Ayrıca gerekli duyarlılığı gösteren ve sorunun çözülmesini sağlayan Sayın Vali Özdemir Çakacak’a da teşekkür ediyorum”dedi.

 

UŞAKLI 15 FİRMA 4 TRİLYONLUK DESTEK ALACAK

 

20 trilyonluk kaynak dağıtımından Uşak’a 4 trilyon lira aktarılacak.İşte 4 trilyonluk maddi destek alacak olan firmalar şunlar;Eşme Konservecilik Gıda ve Tarım Ürünleri San.Tic.,UMPAŞ Seramik,Uşak Deri Sanayicileri Derneği,Uşak İl Özel İdaresi,Sesli Tekstil A.Ş,Sivaslı Belediyesi,Uşak Seramik Sanayii A.Ş.,Uşak Valiliği İl Tarım Müdürlüğü,Katek Ağaoğlu Kauçuk Teknolojileri San.ve Tic. Ltd. Şti.,Özküplemez Deri ve Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,Aydoğanlar Ziraat Aletleri, Yapı Malzemesi, Kömür, Metal, Nakliyat San. T.c. Ltd. Şti,Ağaoğlu Yün İpek Tekstil San. Ve Tic. A.ş,Çiçekoğlu Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,Bozlar Tav. Besi Köm. Lok. İşi. İnş. Malz. San. Tic. Ltd. Şti.Som Pazarlama ve Tekstil Sanayi Ticaret Anonim Şirketi,Alperteks Mensucat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.