Uşak TV

İrfan Buz, Yeni Malatyaspor’un Başında İlk Antrenmanına Çıktı

Güncel

İrfan Buz, Yeni Malatyaspor’un Başında İlk Antrenmanına Çıktı

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’da teknik direktör İrfan Buz, yeni takımıyla ilk antrenmana çıktı. Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan genç teknik adam, “Enerji dolu geldim, bu enerjimi size vereceğim” dedi.
Yeni Malatyaspor’u bir proje olarak gördüğünü kaydeden Buz, “Proje olarak gördüğüm Yeni Malatyaspor’daki görevim hayırlı olur inşallah. Adil Gevrek başkanla oturduğumda aynen şunları konuştuk; bir proje olarak gördüğümüz bu olayı belli bir yere getirebilmek için geliyorum. Tabi kolay değil. Biliyorsunuz son 4 maçı kaybetmiş bir takım var. Bu takımın moral ve motivasyona ihtiyacı var. Biz de bunun için geldik. Zor görevleri de çok sevdiğimiz biliyorsunuz. Bursaspor’da Daum’dan sonra göreve geldiğimde gerçekten dip yapmış bir takım vardı. Ama Allah muvaffak etti ve ligi sekizinci bitirdik. O sene UEFA’ya gidildi. Gençlerbirliği’nde de keza 4 puandayken göreve geldik. Orası da kolay değildi tabi. Orada da iyi bir mücadele verdik. Her şeyden evvel çok genç futbolcu kazandığımı düşünüyorum. Bir Ozan Tufan gerçeği var. Diğer genç arkadaşlarımı da oynattık. Bir Harun Tekin olsun, İrfan Can olsun, Berat Tosun olsun, Halil İbrahim olsun biz oynattık. Bu benim için çok önemli. Bu konuda çok üretken bir teknik adamım. Burada kalıcı olarak bir şeyler yapmak istiyorum. Yani burayı proje olarak gördüğümüz için elimizden geleni yapacağız. Öncelikle tamamen Giresunspor maçına odaklanacağız. Takımımızın her şeyden evvel farklı bir görüntü çizmesini istiyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.
“BEN HER ZAMAN BİR TARAFTAR GÖZÜYLE DE BAKIYORUM”
Futbolcularıyla yaptığı toplantıda nasıl bir tabloyla karşılaştığı yönünde sorulan soruya da cevap veren İrfan Buz, şunları söyledi:
“Bunu futbolcu arkadaşlarıma da söyledim ve bu sözü söyleyen de Morinho. Dünyanın en iyi takımında görev alın, her şeyi bilin ama iletişimi kuramazsanız başarılı olamazsınız. Bu çok önemli. Sinerji çok önemli. Onu da ben her zaman kurdum. Çünkü ben her zaman bir taraftar gözüyle de bakıyorum. Tribünden bakıldığında takımın nasıl olması gerektiğini anlamaya çalışıyorum. Mücadele, hırs var mı diye bakıyorum. Kaybetsek de biliyorum ki, Malatyaspor taraftarları çok duyarlı bu konuda. Onları bunları vermek istiyoruz. Üstüne koyarak da tabi hedeflerimize gitmek istiyoruz. Öncelikle daha iyi futbol oynayarak adım adım gitmeliyiz.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.