Uşak TV

İnternet Sektörü Anadolu Üniversitesi’ne Emanet

Güncel

İnternet Sektörü Anadolu Üniversitesi’ne Emanet

Bir internet sitesi tarafından dünyaca ünlü firmalar baz alınarak Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre, “İnternet İçerik ve Servis Sağlayıcılar” sektöründe çalışanların büyük bir bölümünün Anadolu Üniversitesi mezunlarından oluştuğu belirlendi.
“parlakbirgelecek.com” adlı internet sitesi tarafından “Y Kuşağı’nın favori şirketlerinin favori üniversiteleri hangileri?” başlıklı araştırma kapsamında “İnternet İçerik ve Servis Sağlayıcılar” sektörü incelendi. Araştırmaya Türkiye’de ofisleri bulunmadığından dolayı Facebook ve Twitter dahil edilmedi. TTNET ve Google şirketlerinde istihdam edilenlerin hangi üniversiteden mezun oldukları baz alınarak yapılan araştırmanın sonucuna göre ise, ilk sırada Anadolu Üniversitesi mezunları yer alırken yer alırken, 2’nci sırada İstanbul Üniversitesi, 3’üncü sırada da Boğaziçi Üniversitesi yer aldı.
Araştırma sonuçlarını değerlendiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, internet sektörünün son yıllarda hızla gelişen sektörlerden bir tanesi olduğuna dikkat çekti. İnternet sektörünün geleceğin de parlak sektörlerinden birisi olacağını belirten Gündoğan, “Bu sektörde dünyaca ünlü firmalar faaliyet gösteriyor. Bu araştırma da sektörün önde gelen firmalarından Google ve TTNET firmaları baz alınarak yapılmış. Bu şirketlerde çalışanların mezun oldukları üniversitelere baktığımızda birinci sırada Anadolu Üniversitesi’nin olduğunu görüyoruz. Mezunlarımızın dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde istihdam edildiğini görmek bize gurur veriyor” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.