Uşak TV

İlk Ve Acil Yardım Hizmetlerinin Kalitesi Yükseliyor

Güncel

İlk Ve Acil Yardım Hizmetlerinin Kalitesi Yükseliyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) İlk ve Acil Yardım (Paramedik) Bölümü tarafından, acil sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek adına “PESAD” adıyla bir Dernek kuruldu.
Türkiye’de hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamak adına kurulan PESAD, birçok ilk ve acil yardım hizmetlerinde oluşan veya oluşabilecek problemleri çözmeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra ilk ve acil yardım hizmetlerinin daha iyi ve daha modern şekilde gelişmesi için emek sarf edecek olan Dernek, birçok hizmeti de beraberinde sunacak. PESAD’ın; Türkiye Üniversiteleri Paramedik (İlk ve Acil Yardım) Programları için standardizasyonları belirlemek, mesleki eğitimlerinin standardının yükseltilmesi için bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapmak, belirlenen standartlar çerçevesinde değerlendirme, akreditasyon çalışmalarını sağlamak amaçları için kurulduğu Dernek yetkilileri tarafından belirtildi.
Kurucu Yönetim Kurulunda birçok akademisyenin olduğu PESAD’ın kurucu kadrosunda, Başkan olarak, Yrd. Doç. Dr. Semra Çelikli (HKÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü), Sekreter olarak, Yrd. Doç. Dr. Ali Ekşi, Çağlar Uz (Muhasip Üye), üye olarakta Doç. Dr. Sevgi Özkan, Yrd. Doç. Dr. Cihangir Özcan, Yrd. Doç. Dr. Tijen Ercal, Yrd. Doç. Dr. Kenan Süha Arserim, Öğr. Gör. Nursun Üstünkarlı, Öğr .Gör. Melahat Kızıl, Öğr. Gör. Suna Eroğlu Aygül, Tolga Ayla gibi birbirinden önemli isimlerin yer aldığı açıklandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.