Uşak TV

İL ÖZEL İDARESİ’NDEN ÇİFTÇİLERİMİZE BÜYÜK DESTEK

Güncel

İL ÖZEL İDARESİ’NDEN ÇİFTÇİLERİMİZE BÜYÜK DESTEK

Ülkemiz Tarımsal üretimin modernleşmesi ve arttırılması amacıyla uygulanmaya devam edilmekte olan % 50 hibe desteği kapsamında Uşak İl Özel İdaresi çiftçilerimize 24.05.2010 günü törenle 270 adet arılı arı kovanı dağıttı. Törene İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Md.V. Özcan Çam, Bilgi İşlem Md.V. Hasan Ortaç, Uşak İl Tarım Müdür Yrd. Ali Selvi, İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şb.Md. Erkan Gedikli, Uşak Bal Üretim Birliği Başkanı Ahmet Çakmak ve çiftçi vatandaşlarımız katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Genel Meclisi

Başkanı Ali İhsan Uzun : ” Değerli Arıcı Arkadaşlar, Bal Üretim Birliğinden arkadaşlar bize müracaat ederek, Uşak’ta arıcılığın geliştirilmesi için bizden destek istediler. Biz de bu konuyu İl Genel Meclisimize taşıdık ve İl Özel İdaresi bütçesinden 4 yıl üst üste arıcılığın geliştirilmesi için kaynak ayrılmasına karar verdik.

Ancak, bugüne kadar yapılan uygulamalarda şunu gördük ki, vatandaşımızın kendisinin de katkısının olmadığı projelerin başarı oranı oldukça düşük kalmakta. Vatandaşımızın katkısının olduğu projeler daha çok sahiplenilmekte ve dolayısıyla başarı oranı çok yüksek olmaktadır. Bu nedenle, şu anda dağıtmakta olduğumuz arılı arı kovanlarının % 50’sini İl Özel İdaresi olarak biz karşılarken, % 50’sini de arı kovanı alacak vatandaşlarımızın karşılamasını istedik.

Böylece, işin vatandaşlarımızca sahiplenilmesini sağlamış olacağız. Bu şekilde 270 adet arılı arı kovanını kişi başına onar adet olmak üzere 27 adet arıcı arkadaşımıza dağıtıyoruz. Bu kovanların toplam maliyeti 60.000 TL dolayındadır. Siz arıcı vatandaşlarımız ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla 270 kovan arıcılık faaliyetine geçmiş olacaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunun meyvelerini toplayarak, kovan sayısını katlamış olacağız. Birde bunun reklam olarak geri dönüşümü var. Bu başarılı çalışmanın ardından Uşak’ta diğer vatandaşlarımız da arıcılığa yönelecektir. Ve arıcılık çoğalıp geliştikçe de verim artacak, satış fiyatları da daha cazip hale gelecektir. İnşallah bu başlangıçla Uşak’ı arıcılık konusunda merkez edinip, bol kazançlar elde ederiz. Hepimize hayırlı olsun. “ dedi.İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun’un konuşmasının ardından, Tarımsal Hizmetler Md.V. Özcan Çam, İl Tarım Md.Yrd. Ali Selvi ve Uşak Bal Üretim Birliği Başkanı Ahmet Çakmak da bilgilendirme ve teşekkür konuşmaları yaptıktan sonra arıcı vatandaşlara arı kovanları ve hediye olarak da maske ve körük dağıtıldı. Dağıtılan 270 adet arı kovanı , arıcılık sertifikası olan vatandaşlarımıza dağıtıldı. Arıcılık sertifikası her yıl Halk Eğitim Müdürlüğünce verilen kurslar sonucunda verilmektedir. Bu kurslarda İl Tarım Müdürlüğünde görevli teknik personel eğitmenlik yapmaktadır. Uşak İl Özel İdaresi’nin çiftçilerimize destekleri önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.