Uşak TV

İKİNCİ UŞAK SEMPOZYUMU BAŞLADI

Güncel

İKİNCİ UŞAK SEMPOZYUMU BAŞLADI

Uşak’ın 2011 yılı tanıtım faaliyetleri kapsamında Uşak Valiliği öncülüğünde organize edilen ve üç gün sürecek ‘2. Uşak Sempozyumu’ başladı. Sempozyumun açılışında konuşan Vali Vekili Ali Galip Saral, amaçlarının kentin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde sabah saatlerinde başlayan ve 80’den fazla bildirinin yayınlanacağı sempozyum 15 Ekim Cumartesi günü sona erecek. Uşak Valiliği’nin öncülük ettiği ve Uşak Belediyesi ile Uşak Üniversitesi’nin iş birliğinde organize edilen ‘2. Uşak Sempozyumda’ toplam 89 oturum gerçekleştirilecek. Bilim kurulunda 36 akademisyenin yer aldığı ve 3 gün devam edecek sempozyumda 119 konuşmacı kentin dünü bugünü ve yarını hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

Sempozyum açılışında konuşan Vali Vekili Ali Galip Saral, amaçlarının ilin sahip olduğu, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri tanıtmak olduğunu söyledi.

Sempozyumu tanıtım yılı faaliyetleri kapsamında organize ettiklerini ve sempozyum sonunda elde edilen sonuçların yayınlanacağını belirten Ali Galip Saral, “ Valilik olarak 2011 yılını tanıtım yılı olarak ilan etmiştik. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenledik. Sempozyumda tanıtım yılı faaliyetlerimizden bir tanesidir. Sempozyum sonunda elde edilen sonuçlar bir kitapta toplanacak ve ilin tanıtımı için kullanılacak” dedi.

Sempozyuma katılan Merkez Bankası Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz ise konuşmasında etkinlik nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bu tür faaliyetlerin kentin tanıtımı için faydalı olduğunu belirten Merkez Bankası Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz “Bu sempozyumda eğitimle ilgili sunumlar var. Kentin sahip olduğu ekonomik, kültürel ve doğal zenginliklerin tanıtılması var. Sempozyum sonunda ciddi sonuçların elde edileceğini düşünüyorum” dedi.

Sempozyumun açılışına; Vali Vekili Ali Galip Saral, Merkez Bankası Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Vali Yardımcıları Mehmet Ünal, Mustafa Yıldız, İsmail Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, daire müdürleri, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Uşak Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tuncer Baykara’nın oturum başkanlığını yaptığı ilk panelde protokol üyeleri, kendi alanlarındaki gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.