Uşak TV

İKİ AYDIR SUSUZLUKTAN KIRILAN DUMANLI KÖYÜ BAYRAMA SUSUZ GİRİYOR..

Güncel

Karahall'ının Dumanlı Köyü iki aydır susuzluktan kırılıyor. Susuzluğun sebebi ise Muhtar Nurettin Kaya'nın faturaya itiraz edip su için elektrik parasını ödememesi. 

Dumanlı Köyü, Buğdaylı Köyü, Çoğuplu Köyü ve Kaykıllı köyü 4 köy aynı kuyudan su alıyor. İçme Suyu Grubunun Başkanlığını ise Buğdaylı Köyü Muhtarı Ahmet Aydın yapıyor. İddialara göre Dumanlı Köyü Muhtarı yıllardır faturaların ödenmesi konusunda sıkıntı yaratıyor.İki ay önce de yaklaşık 13 bin lira tutan faturayı ödemedi. iki aydır Köyde sular akmıyor. Özel idare tankerlerle su taşıyarak su sorununu çözmeye çalışıyor.
Su Birliği Balkanı Ahmet Aydın Dumanlı Köyünün Yaklaşık 13 bin lira civarında su borcu olduğu belirtti. Muhtarın sürekli sıkıntı yarattığı borcunu ödemediği içinde suyun kesildiği belirtildi. 
Dumanlı Köyü Muhtarı Nurettin Kaya ise idda edilidği kadar su kullanmadıklarını köy sayaçlarından okunan rakam ile köy saati arasında çok büyük fark olduğunu idda etti.
Kurban Bayramı öncesi susuz kalan Dumanlı Köyü Karahallı Kaymakmı ve Uşak Valisi Salim Demir'den su sorununun çözülmesini istediler. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.