Uşak TV

İkbal-der, Deri Bağışlarını Kabul Edecek

Güncel

İkbal-der, Deri Bağışlarını Kabul Edecek

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kültür ve yardım faaliyetlerinde bulunan İkbal Kültür ve Yardım Derneği, bu yıl kurban derisi bağışlarını kabul edecek.
Toplumsal barış, yardımlaşma, dayanışma, eğitim alanında köklü çalışmalar yürüten İkbal Der Başkanı Ebubekir Akbaş, kurbanın Allah’a yakınlaşma ibadeti olduğunun kaydetti.
Dernek Başkanı Ebubekir Akbaş, "Kurban ibadeti ile Müslüman kardeşlerimizin Allah’a yakınlaşmalarının amaçlandığını biliyoruz. Zaten hadislerde geçtiği gibi kurbanın eti ve kanı değil takva Allah’a ulaşır diye buyrulmaktadır. Bu ibadetin neticesinde kurban derilerinin de ihtiyaç sahiplerine verilmesi beklenir. Kurbanın derisini Rasulullah’a (s.a.v.) uyup, Allah rızası için hayır kurumlarına sadaka olarak vermek en faziletlisidir. Zira deri kurbanın bir parçasıdır. Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz, ‘Men baa cilde üdhıyyetihifelaüdhıyyetelehü’ buyurmuşlardır. Manası, ‘Kurbanın derisini satanın kurbanı yoktur’ İmamı Ebu Yusuf Hazretleri bu Hadisi şerif ile delil getirerek, ‘Kurbanın derisi -vakfedilen şeyler gibidir-asla satmak caiz olmaz’ buyurmuştur. Deriyi, emeği mukabilinde kesen kimseye vermek de caiz olmaz. Kurbanın eti de derisi gibidir.
Dernek olarak öğrenci, esnaf, memurlarla yaptığımız yaygın eğitimsel faaliyetler ve ihtiyaç sahibi kimselere el uzatmak konusunda gerçekleştirdiğimiz yardım faaliyetleri ile ilçemize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu faaliyetlerimizin temel amacı İslami bir bilinçle yaşamak gerek kal gerekse kal dilimizle tebliğde bulunmaktır. Bu kapsamda sabit diyanet bünyesindeki İkbal-Der Kur’an Kursumuz, öğrencilerimize haftalık sohbetler çerçevesinde kültürel ve sosyal faaliyetler, üniversite öğrencilerine verilen burslar, konferanslar, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine yapılan ayni ve nakdi yardımlarla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Faaliyetlerimizin daha etkili ve fazla kardeşimize ulaşması adına bu yıl kurban kesen kardeşlerimizin deri bağışlarını kabul edeceğiz. Bağışta bulunmak isteyenler bağışlarını dernek merkezine veya 0536 765 59 41 -0 536 894 12 40 nolu telefonla ulaştırabilecekler” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.