Uşak TV

HUZURKENT’TE ARSENİKLİ SU PANİĞİ

Güncel

HUZURKENT’TE ARSENİKLİ SU PANİĞİ

Uşak’ta kuyulardan su yerine arsenik mi fışkırıyor. Yıllardır içme suyu ihtiyaçlarını kuyulardan sağlayan Huzurkent’te sulardan alınan numunelerde Arsenik oranı %118 çıktı. Arsenik oranının ne zamandır yüksek çıktığı ve bunun vatandaşlardan ne zamandır saklandığı bilinmezken Huzurkent sakinleri Belediye Başkanından randevu bile alamadıklarını iddia ettiler. İçtikleri suların arsenikli olduğunu öğrenen çocukların ve ailelerin adete psikolojileri bozulurken vatandaşlar acilen çözüm bulunmasını istiyorlar.

Huzurkent sakinleri içme suyu ihtiyaçlarını yıllardır kendi açtırdıkları 3 kuyudan sağlıyor. Sitede şehir şebekesinin buylunmadığı ve Site yönetimin suların tahsilatını kendisi yaptığı belirtildi.

Huzurken’in sularının çok yüksek oranda arsenikli çıkmasından sonra çevrede bulunan ve su ihtiyaçlarını kuyulardan karşılayan sitelerde oturan vatandaşlarda paniğe kapıldılar.

TÜRKİYE PARTİSİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI ERDAL ARSLAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA

: "HUZURKENTE YAŞAYAN VATANDAŞLARA BİLE BİLE ARSENİKLİ SU İÇİRMENİN YANLIŞ OLDUĞUNU DEĞİNEN ASLAN YANLIŞLIKLARIN ÜZERİNE BASINLA BİRLİKTE GİTMEYE DEVAM EDECEĞİZ, NEREDE HALK İÇİN YANLIŞ BİRŞEY VARSA BİZ ORADA OLACAĞIZ VE HALK İÇİN YANLIŞLIKLARI DÜZELTMEK İÇİN SESİMİZİ DUYARACAĞIZ" DEDİ.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.