Uşak TV

Huzurevi Sakinlerinin Sergisinden Barış Mesajları Yükseldi

Güncel

Huzurevi Sakinlerinin Sergisinden Barış Mesajları Yükseldi

İzmir’in Selçuk ilçesindeki huzurevi sakinleri, yaklaşık bir yıldır hazırladıkları ürünleri açtıkları sergiyle görücüye çıkardı. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde açılan sergiden barış mesajları verildi.
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri, bir yıldır hazırladıkları el emeği, göz nuru ürünleri için sergi açtı. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde açılan sergideki ürünler, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Anlamlı serginin açılışını ise Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptı. Bakıcı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Hepsi eli öpülecek insanlardır. Her zaman da başımızın üzerinde yerleri vardır. Onlar bizim için bir değerdir” dedi.
Bakıcı, "1 Eylül Dünya Barış Günü çerçevesinde biz de; kendi bölgemizde, ilçemizde, ülkemizde ve tüm dünyada tek isteğimiz barıştır. Bugün en fazla ihtiyaç duyduğumuz şeydir barış. Bunu hem öz de hem sözde gerçekleştirmek zorundayız. Bütün uluslara düşen görevde barış için bir adım atmaktır. Biz de gerçekten barış için adım atmak zorundayız. Bunu hepimiz yüreklerimiz de hissediyoruz ve biz bu adımı önce kendimizden başlayalım istiyoruz. Buradaki tablonun da bu adımın en önemli göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda ben burada bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
AÇILIŞA SAATLER KALA ACI HABER
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi Müdürü Serpil İbri ise, açılışa kısa bir süre kala acı ve üzücü bir haber aldıklarını belirterek, yaklaşık bir yıldır huzurevinde kalan Hamdi Akanvardar’ın hayatını kaybettiğini ve büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. İbri, "Bugün sergi açılışımızı iptal etmedik; çünkü Hamdi amcamız eğer bu açılışın iptal edildiğini duysaydı biliyorum ki çok üzülecekti. Bugünün bir özelliği var. Bugün 1 Eylül Dünya Barış günü. Büyüklerimin benden bir ricası var. Onların sizlere iletmemi istedikleri mesajları var. Mesajları sadece Selçuk’a değil, yurdumuza, dünyamıza, hatta evrene iletmemi istediler. Huzurevi sakinlerimiz şunu söylediler. ‘Öyle bir barış güneşi doğsun ki, dünya da ısıtmadığı hiç bir yer kalmasın. Ulaşmadığı hiç bir kalp kalmasın. Şu kalbimizdeki özellikle kini, nefreti hırsı yok etsin. Her yerde sevgi, huzur, birlik ve beraberlik, kardeşlik duygusu olsun.’ Huzurevi sakinlerimizin iletmek istediği mesaj bu" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.