Uşak TV

Hüda Par’dan MHP’li Başkana Tepki

Güncel

Hüda Par’dan MHP’li Başkana Tepki

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün İslam alimleri Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyit Rıza hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün İslam alimleri için sarf ettiği ’hain’ ve ’işbirlikçi’ sözlerine tepki gösteren Mehmet Şirin Çağlayan, Sözlü’nün sarf ettiği ifadelerin ancak kendisine ve aynı zihniyette olanlara yakışan ifadeler olduğu belirtti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’nün açıklamalarının hakaret ve saldırı olarak nitelendiren Çağlayan, “MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün İslam alimleri Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyit Rıza’ya yönelik sarf ettiği cümleler hakaret, haddini aşan ve küstahça sarf edilen ifadelerdir. Cumhuriyet rejiminin mağdurları olan bu şahsiyetlere yönelik sarf edilen kelimeler, aynı zamanda dindar halkımızın değerlerine yönelik yapılan ve edebini aşan bir hakaret ve saldırıdır. Bu küstahça kelimeler sarf edilirken alkış tutanlar da işlenmiş olan suça ve yapılan küstahlığa ortaklık yapmışlardır. Hüseyin Sözlü’nün Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyit Rıza’ya yönelik sarf ettiği ‘hain ve işbirlikçi’ şeklindeki sözleri, ancak bunu söyleyen ve bu şekilde düşünenlere yakışan ifadelerdir. Sözlü’nün, tüm kamuoyu önünde başta hayatlarını İslam’a hizmet etmeye adayan bu şahsiyetlerin şahsi manevilerinden ve tüm Müslüman halktan özür dilemesi gerekir” dedi.
Yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu kaydeden Çağlayan, “Verdikleri mücadele ile topluma ışık olan ve yön veren şahsiyetlere yapılan bu hakaret kabul edilemez. Bu noktada halkımızın aynı düşünceleri taşıdığına eminiz. Bu nedenle, bu şahsiyetlerin sevgi ve muhabbetlerini yüreklerinde taşıyan halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının bu yöndeki tepkilerini ortaya koyması gerekiyor. Temennimiz bir daha ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’nün, ne de başka birilerinin toplumumuzun değerlerini hedef alan bu ve buna benzer hakaret içeren davranışlarda bulunmamasıdır. Bunun yanı sıra, MHP’li Belediye Başkanı olması hasebiyle, eğer aynı düşünceleri taşımıyorlarsa, MHP’nin ve teşkilatlarının olaya müdahale etmelerini ve Sözlü hakkında gereken uygulamaları devreye koymalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.