Uşak TV

HKÜ Avrupa’nın En Büyük, Dünyanın 2. Büyük Fuarında

Güncel

HKÜ Avrupa’nın En Büyük, Dünyanın 2. Büyük Fuarında

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 15-18 Eylül 2015 tarihleri arasında İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen “EAIE” (European Association for International Education-Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği) Üniversite Eğitim Fuarı’na katıldı.
Avrupa’nın en büyük, Dünyanın ikinci büyük Üniversite Eğitim Kongresi olan “EAIE” Fuarı ve Konferansı, her yıl farklı bir ülkede düzenlenerek binlerce profesyoneli bir araya getiriyor. 80 farklı ülkeden, 40 bine yakın yükseköğretim kurumu mensubunun katılımıyla, 27. kez düzenlenen Üniversite Eğitim Fuarı’nda binlerce Üniversite; eğitim faaliyetlerini, imkanlarını, eğitim çalışmalarını, misyonlarını ve vizyonlarını tanıttı.
Büyük ilgi toplayan ve dünyanın hemen her yerinden katılımın yapıldığı Fuarda, yükseköğretimde işbirliği ve görüş alışverişine olanak sağlamak amaçlandı. Ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak, öğrencilerine daha fazla ülkede üniversite eğitimi alma imkanı sağlayan HKÜ, yabancı öğrencilere de, Türkiye’de eğitim şansı sunma çalışmalarını her geçen gün artırıyor. Ulusal düzeyde eğitim ağını hızla artıran HKÜ, fuarda birçok farklı ülke ile uluslararası işbirliği anlaşmaları imzaladı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni fuarda, HKÜ Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Pelin ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Sakin temsil etti. Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının tanıtımı ve uluslararası düzeyde çeşitli anlaşmaların hayata geçirilmesi açısından fuarın çok verimli geçtiğini vurgulayan Prof. Dr. Zerrin Pelin, Erasmus ve Mevlana ve staj imkanı gibi birçok uluslararası işbirliği anlaşmasına üniversitesi adına imza attı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.