Uşak TV

Hizmet İçi Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

Güncel

Hizmet İçi Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

Uşak İl Özel İdaresi ile İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen 2011 Yılı Uşak İl Özel İdaresi Personeli Hizmet İçi Eğitim Programı 08.12.2011 tarihinde Uşak İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Uşak İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdür V. Bayram Arık; İl Özel İdaresi çalışanlarının verimliliğini arttırmak ve hizmet standartlarını yükseltmek amacıyla hizmet içi eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Gerek günlük yaşantımızda, gerekse vatandaşlarımıza hizmet için yaptığımız çalışmalarda, olası trafik kazalarının önüne geçmek; daha saygılı ve daha düzenli bir trafik akışını sağlamak amacıyla ‘Trafikte Uyulması Gereken Kurallar’ konulu eğitim semineri düzenlemiş bulunuyoruz. Bu eğitimle araç ve iş makinesi kullanan personelimiz trafikte daha dikkatli olacak, yayalara ve diğer sürücülere daha saygılı hareket edecektir. Böylece olası kazaların önüne geçildiği gibi, vatandaşlarımızı rahatsız edici tutum ve davranışlar da sergilenmemiş olacaktır. Bir paylaşma ortamı olan trafikte, sürücü, yaya ve yolcuların saygı ve hoşgörü içinde davranmaları olası kazaları en az seviyelere çekecektir. " dedi.

Açılış konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Trafik Eğitimcisi Polis Memuru Zeynel Bayşeker tarafından İl Özel İdaresi’nde görevli şoför ve iş makinesi operatörlerine “Trafikte Uyulması Gereken Kurallar” konulu hizmet içi eğitim verildi.

Eğitimde;

- Ülkemizdeki trafiğin genel durumu,

- Kazaya sebep olan faktörler,

- Hız ve hızın etkisi,

- Geçme ve geçme prensipleri,

- Durma, duraklama ve park etme kuralları,

- Yakın takip etmenin sakıncaları,

- Alkol ve etkileri,

- Emniyet kemeri kullanmanın önemi,

- Trafikte saygı ve sabrın önemi,

- Trafikte hoşgörünün önemi konuları anlatıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.