Uşak TV

Haymana’da Türk Ve Kürt Vatandaşlardan Teröre Ortak Tepki

Güncel

Haymana’da Türk Ve Kürt Vatandaşlardan Teröre Ortak Tepki

Ankara’nın Haymana ilçesinde iki şehit için Türk ve Kürt vatandaşların beraber düzenlediği teröre tepki yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.
Haymana ilçesinde biri Türk, diğeri Kürt iki şehidin verilmesinin ardından Türk ve Kürt vatandaşların birlikte gerçekleştirdiği teröre tepki yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. HDP harici tüm siyasi partilerin katıldığı mitingde siyasi hiçbir hareket yapılmadığı görüldü. Yürüyüş öncesi şehitler için okutulan Mevlid-i Şerif’de eller semaya kalktı. Sultan Kuş adlı bir vatandaşın okuduğu "Şehitler Ölmez" şiiri ise vatandaşları gözyaşlarına boğdu.
Yürüyüş Komitesi adına bir açıklama yapan Onur Sevinç, "Bugün 12 Eylül, yani Türkiye’nin ve Haymana’nın kurtuluşu olduğu bir tarih. Bizler bu tarihin önemini biliyoruz. Bu vatanı kuran dedelerimiz Türk ve Kürt idi. Kürt vatandaşlarımız zaten devleti ile barış içinde, milleti ile barış içinde, barış içinde olmayan tek kişi PKK’dır ve bunun siyasi uzantılarıdır" dedi.
Teröre tepki yürüyüşünde Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı. Vatandaşlar "Türk-Kürt Kardeştir, PKK Kalleştir", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Vatan Sana Canım Feda" ve "Edi Besse PKK" gibi sloganlar atarak birlik mesajı verdiler. Grup daha sonra Cimcime Meydanı’nda İstiklal Marşı’nı okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.