Uşak TV

Hayırsever İş Adamına Teşekkür Plaketi

Güncel

Hayırsever İş Adamına Teşekkür Plaketi

Üstün Avize Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Çiçek’e Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker tarafından fakültelerine yaptıkları katkılardan dolayı ‘OMÜ 40. Yıl’ plaketi verildi.
OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker, fakültelerinde yeni açılan Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Bölümü Sıcak Cam Atölyesi’ne fırın hibe eden Üstün Avize Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Çiçek’e yapmış olduğu katkılarından dolayı ‘OMÜ 40. Yıl’ plaketi vererek teşekkür etti. Plaketin atölyesi’nin açılış tarihi olan 1 Nisan 2015 tarihinde vermeyi planladıklarını fakat iş adamı İlyas Çiçek ve OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan’ın şehir dışında olmalarından dolayı bugüne ertelendiğini ifade eden OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker, “OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesine bölümlerin yapılanması aşamasında işlenen fikirlerden bir tanesi de seramik bölümünün açılmasıydı. Seramik bölümünün Türkiye’de birçok üniversitede olduğunu biliyoruz. Seramik bölümünün yanına bugün seramik cam bölümün olmasını sağlayabilecek bir süreç yaşadık. Bu sürecin fikir babası ve dinamiği olarak da Üstün Avize’nin Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Çiçek tarafından gelişti. Buraya katkıyı sağlayan kişi de İlyas Çiçek olmuştur. Dolayısıyla Eskişehir’den sonra Türkiye’de ikinci büyük cam atölyesi Samsun’da kuruldu. İlyas Çiçek bize doğalgazla çalışabilecek kapasitede bir büyük geleneksel anlamda cam işleri yapabilecek bir fırın hibe etti. Hatta fırının yanı sıra bacasını, bağlantılarını, doğalgaz bağlantı kısımlarını da kendisi karşıladı. Biz fakültemize Samsun’da en büyük maddi anlamdaki desteği de kendisinden almış olduk. Dolayısıyla ilk öğrencilerini aldığımız bu yıl cam atölyemizde hem üniversitemizin katkılarıyla oluşturulan elektrikli fırın hem de Üstün Avize Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Çiçek tarafından hibe edilen doğalgazla çalışan fırınımızla bu yıl eğitim öğretime daha donanımlı başlayacağız. Bir yıllık bir çabanın sonucunda ortaya çıkan cam atölyesine katkılarından, bize hibe ettiği fırın ve diğer donatılarından dolayı İlyas Çiçek’e teşekkür ediyoruz. Samsun’a yıllardan beri cam alanında hizmet vermiş bir kurumun bu gücünü ve desteğini akademik ortama da taşıması şehrimiz için bir gurur vesilesi olmuştur. 1-2 sene sonra bu cam atölyesinde cam işleri yapan öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz hatta şehirden gelecek olan kursiyerlerimiz ile birlikte büyük bir tesir oluşturacağını umuyoruz” dedi.
Güzel Sanatlar Fakültesi’ne desteklerinin devam ettiğini ifade eden Üstün Avize Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Çiçek, “1974 yılında babamız Yılmaz Çiçek tarafından kurulan Üstün Avize firması cam ve kristal ile ilgili olarak geçmiş dönemlerde çok büyük yatırımlara imza atmıştır. Çiçek ailesi olarak avize sektörüne bölgemizde çok ciddi katkılar sağladığımızı düşünüyoruz. Geleneksel cam imalatında bölgemizde ünlü cam firmaları olmasına rağmen akademik anlamda çok ciddi gelişmeler sağlanmadı. Bizde bu süreç içersinde bunu fark ettik. Bu eksikliğin giderilmesi yönünde OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker’in büyük katkıları ve özverili çalışmaları ile Üstün Avize olarak da bizlerin desteği ile Samsun’da böyle bir girişimin yapılabilir olması bizi mutlu etti. Çiçek ve Üstün ailesi olarak katkı vermeye karar verdik. Bizim cam üretimimiz mevcut sistemde Üstün Avize olarak ürettiğimiz fırınların bir kısmının üniversitemizde yakmaya karar verdik. Yeni gelişen sistemler ve üniversitede eğitim anlamında kullanabilecek ölçeklerde olması gerekiyordu. Bunlara dikkat ederek ve bu teknik altyapıyı da oluşturmaya gayret gösterecek bir sistem kurduk. Dışarıdan da teknik anlamda destek aldık. Burada işin mali boyutundan ziyade bu işin yapılabilecek olma değeri paha biçilemez olduğunu düşünüyorum. Çünkü cam çok geniş bir yelpazede bir üründür. Belki bugün ilk insanlığın kültür mirası olarak gösterebilecek olduğu bugün halen en geçerli maden olduğunu düşündüğümüz kuvars madeni ve kristalin işlenmesi hem medeniyetin hem de endüstrinin bir gelişimi olarak görüyorum. Bu anlamda Samsun’da böyle bir şeyin başlanması üniversitemizde böyle bir girişimin başlanmış olması gelecek dönemler, nesiller ve eğitimler açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmadan dolayı OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan’a, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizlerde her türlü desteği vereceğimizi kendilerine beyan ediyoruz. Her anlamda buradan yetişecek olan öğrencilerimizin de iş anlamında önlerinin açık olduğunu düşünüyorum. Bunu ben üniversite ve özel sektör işbirliği projesi gibi görüyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Dekan Eker, katkılarından dolayı işadamı Çiçek’e ‘OMÜ 40. Yıl’ plaketi hediye etti. Plaket törenine ayrıca Rektör Danışması Doç. Dr. Ali Seylan, Güzel Sanatlar Fakültesi Cam-Seramik Bölümü Araştırma Görevlisi Serap Bedel Özek de katıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.