Uşak TV

HAVAYI KİRLETENLERE CEZA!

Güncel

HAVAYI KİRLETENLERE CEZA!

Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kış döneminde sıklıkla görülen hava kirliliği ile verilen mücadele sürüyor.

13.01.2005 tarih ve 25699 Sayılı Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliği Yönetmeliği istinaden, kış sezonunda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı şehir içi denetim ekipleri kazan - baca bakım ve temizliklerinin yapılmasını, kazanların ateşçi belgesi olan görevlilerce usulüne uygun olarak yakılmasını, kaloriferli apartmanlarda ve kömür depolarında bulunan kömürlerin uygunluklarını denetlemeye devam ediyor.

Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere günün değişik saatlerinde Hava Kirliliği Kontrolü denetimleri yapan ekipler, kurallara uymayan yakıcılar hakkında cezai işlem uyguluyor.

Hava kirliliği konusunda hassas davrandıklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kenan Kara, son denetimlerde kurallara uymayan 23 adet kalorifer yakıcısına kabahatler kanununun 32. maddesine istinaden 154 Türk Lirası cezai işlem uyguladıklarını söyledi. 

Kara, tüm şehirde denetim yaparak cezai işlem uyguladıklarını, vatandaşların sağlığı söz konusu olduğundan kalorifer yakıcılarının özellikle kurallara uymasını beklediklerini ifade etti. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.