Uşak TV

Gürcistan’dan Kaçırdılar, Kars’ta Yakalandılar

Güncel

Gürcistan’dan Kaçırdılar, Kars’ta Yakalandılar

Gürcistan’dan kaçak olarak getirilen 24 büyükbaş hayvan Kars’ta ele geçirildi.
Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Atatürk Mahallesi’nde yaptıkları aramada, Gürcistan üzerinden kaçak yollarla Türkiye’ye sokulmuş 7 tanesi Gürcü makamlar tarafından küpelenmiş, 17 tanesi de küpesiz olmak üzere toplam 24 adet büyükbaş hayvan ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak şüpheli C.G. ve N.K. yakalanarak, adli tahkikata başlanmış, soruşturma Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çok yönlü olarak devam ediyor.
Öte yandan Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kurban Bayramı öncesinde geçim kaynağının büyük bir bölümü hayvancılık olan ilimizde vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin bu tarz kaçakçılık konularında daha duyarlı olmaları gerek toplum sağlığı ve gerekse de ilimiz ekonomisi açısından son derece önem arz etmektedir. Ekonomide kayıt dışılığı artıran, vergi adaletini bozan, piyasalarda adil rekabeti ortadan kaldıran ve insan sağlığını tehdit eden kaçakçılıkla mücadelemizin, kararlılıkla devam edecektir” denildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.