Uşak TV

Gölcük Yeşil Elma Festivali Başlıyor

Güncel

Gölcük Yeşil Elma Festivali Başlıyor

Gölcük’te bu yıl 23.’sü düzenlenecek olan Yeşil İhsaniye Elma Festivali, İhsaniyeli bir elma üreticisinin bahçesinde yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı.
Gölcük Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği İhsaniye Elma Festivali, bu yıl İhsaniye’de çiftçilik yapan Ahmet Denizli’nin meyve bahçesinde düzenlenen basın toplantısıyla başladı. 23. Yeşil İhsaniye Elma Festivali bu yıl Ford Otosan sponsorluğunda gerçekleşecek olan basın toplantısına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Ford Otosan Temsilcisi Ali Rıza Aksoy, İhsaniye Kalkınma Kooparatifi Başkanı Yusuf Ziya Zorlu, bahçe sahibi Ahmet Akdeniz ve çok sayıda davetli katıldı.
Basın toplantısında konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Bu yıl beş bin ton civarında elma, 7 bin ton civarında da armut üretildiğini görüyoruz. Ürettiğimiz meyvenin önemli bir kısmına da İstanbul’a ve Türkiye’nin farklı bölgelerine gönderiyor üreticilerimiz. Bizim de gayemiz üretimin daha da artması ve üreticilerimizi bu şekilde destekleyerek onları teşvik etmek. İnşallah önümüzdeki yıllar yoğun bir üretimle üreticilerimiz mutlu olurlar. Bugün itibariyle Festivali açmış bulunuyoruz. Yarın iki ton civarında elmayı hem ilçemizin tüm mahallerine hem de yarın saat öğlen üç civarında İzmit Yürüyüş yolunda dağıtacağız. Üreticilerimiz ürettiği birbirinden güzel bu meyveleri halkımızla paylaşacağız” dedi.
Festival kapsamında bugün ve yarın etkinlikler düzenlenecek olup, yarında Gölcük Belediyesi tarafından iki ton elma ve armut dağıtılacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.