Uşak TV

Göçmenlerden ‘Seni Seviyoruz Türkiye’

Güncel

Göçmenlerden ‘Seni Seviyoruz Türkiye’

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaklaşık 300 kaçak göçmen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sevgilerini sloganlar atarak gösterdi.
Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isterken Ege Denizi’nde yakalanarak Ayvalık’a getirilen ve zeytinlik araziler ile yol kenarlarında dağınık bir şekilde gezinen kaçakları toplayarak Ayvalık Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ikinci katında nezarete aldı. Mültecilerden bazıları burada uykuya dalarken, bazı mültecilerin ise günlerdir aç olduklarını söylemeleri yürekleri burktu. Terminal yönetimi ve esnafın su ve yiyecek yardımında bulunduğu mülteciler, İstanbul’dan Edirne’ye, oradan Yunanistan üzerinden Almanya’ya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkçe bilen İran uyruklu Hamzen Abyar, turist pasaportuyla geldiği Türkiye’de kendisine mülteci uygulaması yapıldığı için kendisini göçmenlerin arasında bulduğunu söyledi. Afgan uyruklu göçmenler ise, ülkelerinde IŞİD başta olmak üzere Ladin yandaşları ve birçok terör örgütünün hüküm sürdüğünü, bu savaş nedeniyle birçok yakınlarının öldüğünü kaydettiler. Ülkelerine geri gönderilmeleri halinde IŞİD tarafından idam edilerek öldürüleceklerini söyleyen Afgan uyruklu 20 yaşındaki genç bir kız, ülkesinde öğretmenlik yaptığını ancak koşullar gereği artık mesleğini yapamaz hale geldiğini belirtti. Bir başka Afgan uyruklu mülteci ise, Türkiye’ye yasa dışı yollarla Irak üzerinden gelirken 2 yaşındaki çocuğunun öldüğünü ama yaşayabilmek için bu yolculuğu kalan çocukları ve ailesiyle birlikte sürdürdüklerini söyledi.
Ülkelerinden kaçıp Avrupa’ya ulaşabilmek için insan tacirlerine kişi başı 2 bin lira ile 4 bin lira arasında değişen paralar ödediklerini anlatan Suriyeli bir mülteci, Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin denizin üzerinde kendilerine insani olmayan davranışlarda bulunduklarını söyledi. Denizin ortasında şişme botlarını patlatan Yunan askerlerinin kendilerini döverek Türk sularına yönlendirdiklerini anlatan Suriyeli göçmen, kendilerini Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtardığını söyledi.
Suriyeli bazı kaçaklar ise, ellerinde Türk makamlarının verdiği izin kağıtları olmasına rağmen bazı kentlerde polisin kendilerini Edirne’ye göndermek istemediklerini söyledi. Ülkelerindeki kanlı savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındıklarını anlatan Suriyeli mülteciler, Türkiye’de 3 milyonu aşkın vatandaşları bulunduğunu ve Türkiye’nin kendilerini en iyi şekilde ağırladığını belirterek, bu durumun Avrupa ülkelerine de örnek olmasını istediler. Mülteciler, daha sonra ‘Seni seviyoruz Türkiye’ sloganları atarak Türkiye’ye sevgilerini gösterdiler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.