Uşak TV

Gençler Dünyanın Sorunlarını Masaya Yatıracak

Güncel

Gençler Dünyanın Sorunlarını Masaya Yatıracak

Dünya sorunları, kıtlık, savaşlar, adil ekonomik sistem ve kadın haklarının masaya yatırılacağı IELMUN Konferansı, 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde gerçekleşecek.
130 yıllık geçmişe sahip, Ahmet Davutoğlu, Necmettin Erbakan ve Mesut Yılmaz’ın da mezunları arasında bulunduğu İstanbul Lisesi bünyesindeki IELMUN (Istanbul Erkek Lisesi Model United Nations) Kulübü, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi sponsorluğunda bu yıl dördüncüsünü düzenlediği konferansta, 4 kıta, 21 ülke ve Türkiye’nin 12 şehrinden 300 liseli ve üniversiteli genci bir araya getirecek. 31 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında dünyadaki yaşamsal sorunların masaya yatırılacağı konferans, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde 31 Ağustos günü saat 19.00’da protokol mensupları, sivil toplum örgütleri ile katılımcı ülkelerin elçilik temsilcilerinin katılımıyla başlayacak. Konferansta dünya sorunları, kıtlık, savaşlar, adil ekonomik sistem ve kadın haklarının masaya yatırılacak.
MUN NEDİR, AMACI NE?
Devlet başkanlarından, haber ajansı muhabirlerine kadar öğrenciler tarafından temsil edilen, Birleşmiş Milletler’in tam kapsamlı bir simülasyonu olan MUN Konferansı, bir hafta boyunca uluslararası siyasetin kaderini genç bireylere emanet edecek. Tümüyle öğrenciler tarafından organize edilen konferans, Türkiye’nin 20 farklı ülkeden gelen katılımcılara tanıtılmasını sağlıyor. Konferansa İstanbul’dan ve Anadolu’nun 11 ilinden katılan gençlere fırsat eşitliği yarattığı gibi dünya perspektifi kazandırıyor. Birleşmiş Milletler’deki güncel konuların tartışıldığı, devletler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin rollerini öğrencilerin üstlendiği konferans, gençlerin İngilizce ve Almanca dillerini, topluluk önünde konuşma, uzlaşma, tartışma kültür ve yeteneklerini geliştirmesine de katkı sağlıyor. Katılımcıların, gerektiğinde kendilerini bireysel düşüncelerinden soyutlayarak farklı görüşleri de temsil etmelerini sağlayan MUN, bu sayede dünyaya bakış açılarını geliştiriyor.
Türkiye’deki ilk ve tek 3 dilli (Türkçe, İngilizce ve Almanca) konferans olma özelliğini taşıyan organizasyonun sponsorları arasında THY, Migros, Koroplast, David People bulunurken tanıtım sponsoru ise A Haber oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.