Uşak TV

Genç Starlar Bursa’dan Çıkacak

Güncel

Genç Starlar Bursa’dan Çıkacak

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan ’Bursa Liseler Arası Müzik Yarışması’ için başvurular başladı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türk halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan ve jüri üyeleri, n Sümbüllü Bahçe Konağı’nda yaptıkları toplantıda yarışma hakkında bilgi verdi. Osmangazi Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği yarışmanın ilgi görmesini beklediklerini söyleyen Dündar, “Bu, belediyemizin düzenlediği önemli bir yarışma. Bu yarışmaların sonunda bizler dereceye giren eserleri ölümsüz hale getiriyoruz. Eline sazı alıp türkü söyleyen bir kişi, yarışmaya katılıp dereceye girmişse, bir kaseti olmuş oluyor. Belki piyasada tutunup para da kazanabilir. Yarışmamız halk müziği, sanat müziği ve Pop müziği dalında yapılacak. En iyi erkek solist, en iyi bayan solist, en iyi düzenleme, en iyi orkestra ve en iyi solo çalgı kategorilerinden oluşacak. Bu yarışmayla yeni sanatçılar ortaya çıkacak” diye konuştu.
2013 yılında birinci olan okulun, geçtiğimiz günlerde aynı ekiple İtalya’da iki farklı kategoride dünya birincisi olduğunu ifade eden Dündar, “Bizler burada genç yetenekleri tespit ediyoruz. Bu tespiti yapan ekibimiz işini iyi yapıyor ki bizden sonra dünya da bunu tescillemiş oluyor. Bu tabi çocuklarımızın kendi yeteneklerini ortaya çıkarmaları için bir fırsat oluyor. Ama bunu bir pazara çıkarma fırsatı yoksa ne kadar iş yaptığını, nasıl bir şey ürettiğini bilemez” şeklinde konuştu.
Önceki yıllarda Pop dalına büyük talep olduğuna dikkat çeken Dündar, bu yılki katılımcılardan Türk sanat müziği ve halk müziğine ağırlık vermelerini istedi. Bu yıl bugün itibariyle liselere duyurulan yarışmanın başvuruları 4 Aralık tarihinde sona erecek. Yarışmanın finali ve ödül töreni de 9 Ocak 2016 tarihinde yapılacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.