Uşak TV

Gelişim’den Yeni Akademik Yıla Merhaba

Güncel

Gelişim’den Yeni Akademik Yıla Merhaba

İstanbul Gelişim Üniversitesinin, 2015-2016 Akademik Yıl açılış töreni gerçekleşti.
Yeni akademik yılda 20 bini aşkın yeni öğrencisiyle eğitim hayatına devam edecek olan İstanbul Gelişim Üniversitesinin 2015-2016 Akademik Yıl açılış töreni Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Törene, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, sanatın toplumların yaralarını sarmada koruyucu hekimlik hizmeti yaptığını ve bunun dünyada örnekleri olduğunu söyledi. Venezuella’da gençleri uyuşturucu ve madde bağımlılığından kurtarmak için El Sistema adında bir proje oluşturulduğunu belirten Benli, bu proje ile gençlerin müzikle uğraştığını ve birlikte müzik gruplarında çalarak bu bağımlılıklarından uzaklaştıklarına dikkat çekti ve bu sistemin dünyada bir model haline geldiğini ifade etti.
HEDEFLERİNİ VE HAYALLERİNİ YÜKSEK TUTANLAR MÜKEMMELİYETE ULAŞIR
Törende konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, ideallerini ve hedeflerini büyük tutan insanların mükemmelliğe koşacağını söyledi. Hedefler ve hayaller klasik anlayış içinde olduğu zaman başarı beklenmemesi gerektiğinin altını çizen Gayretli, şunları söyledi: "Gelişim Üniversitesinin hocaları olarak öğrencileri bu düşünceler etrafında birleştirirseniz, onlara gelişmeyi, mükemmeliyeti aşılarsanız işte o zaman terörü ve sıkıntıları ortadan kaldırabilirsiniz. Bundan başka çaremiz olmadığını hepimiz biliyoruz’’ diye konuştu. Türkiye’de bir farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Gayretli, bunun için 3 ay gibi kısa bir sürede 35’e yakın uluslar arası makale yazıldığını ve 13 patent müracaatı yapıldığını belirtti.
"ELEKTRİKLE ÇALIŞAN ARABANIN İKİNCİ VERSİYONU İÇİN BAŞVURU YAPTIK"
Yaptığı konuşmada geçen eğitim yılında üniversitenin elde ettiği başarılara değinen İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç da, şunları söyledi: "Geçen sene aşçılık bölümümüz Türkiye’de 17 birincilik aldı. Mühendislik fakültemizin TÜBİTAK destekli yapmış olduğu elektrikle çalışan otomobil çalışmamız dünya çapında ilgi gördü. Amerika’da Wisconsin Üniversitesi’nden, Japonya’da Nagasaki Üniversitesi’nden yetkililer gelip burada incelemelerde bulundu. Gelecek için ortak projede çalışmayı teklif ettiler. Elektrikle çalışan bu otomobilin ikinci versiyonu için TÜBİTAK’a proje sunuldu. Proje birinci ön incelemeden geçti. Umuyoruz ki projemiz TÜBİTAK destekli olarak bu sene hayata geçirilmiş olacak.’’
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.