Uşak TV

Geleneksel ASO Büyükelçiler Resepsiyonu’nun 5’incisi Gerçekleştirildi

Güncel

Geleneksel ASO Büyükelçiler Resepsiyonu’nun 5’incisi Gerçekleştirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, “Biz sadece ülkeyi huzur içerisinde seçime götürme vazifesinde değil, aynı zamanda alınması gereken bütün kararları ekonomik, siyasi kararları tereddüt etmeksizin alacağız” dedi.
Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından Ankara iş dünyası ile Ankara’daki yabancı misyon temsilcilerini bir araya getiren geleneksel ASO Büyükelçiler Resepsiyonu’nun 5’incisi Etnografya Müzesi’nde gerçekleştirildi. Resepsiyona Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara’daki büyükelçiler ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Bakan Aşcı, “Bu görevi yürütürken sanayiciler asla tereddüt etmesinler. Biz sadece ülkeyi huzur içerisinde seçime götürme vazifesinde değil, aynı zamanda alınması gereken bütün kararları ekonomik, siyasi kararları tereddüt etmeksizin alacağız. Biz kesintiye asla izin vermeyeceğiz. Büyüyen Türkiyemizi dünya da hakkettiği yere götüreceğiz” diye konuştu.
Bakan Aşcı, ayrıca Türkiye’nin güvenli ve hızlı ticaret ilkelerini uygulamaya devam edeceklerini belirtti. Türkiye’nin ticaretin zor büyüdüğü bir ortamda çok uzun bir zamandır istikrarlı olarak büyümesini devam ettirdiğine dikkat çeken Aşcı, “Türkiye’nin bu büyüme ve potansiyelini yakinen bir müşahede etmişsinizdir. Tabii ki ülkemizin gelişmesinden Ankara’da payını almakta. Ankara özellikle orta üstü ve yüksek teknolojili Türkiye’de liderliğini rahat sürdürmektedir. Önümüzdeki dönemde de bu potansiyelini daha çok arttırarak devam edeceğini ümit ediyoruz. Ankara Sanayi Odası olarak Savunma Sanayi Müsteşarlığımızla beraber şimdi de uzay ve havacılık sanayisi teknolojisinde faaliyet gösteren firmalarımızı bir araya getirip, kümelendireceğimiz bir organize sanayi bölgesi inşa ediyoruz. 2005 yılında satın alma paritesine göre 42 milyar dolarlık büyüklüğü ve dünyanın 94. büyükşehir ekonomisi Ankara. 2020 yılında yapılan projeksiyonlara göre dünya kentleri arasında ekonomik büyüklük olarak 87. sıraya girip, tekrar 1 milyarın üzerinde bir 87 milyarın üzerinde büyük bir ekonomi olacak” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.