Uşak TV

GEDİZ’DE KIŞ” TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Güncel

GEDİZ’DE KIŞ” TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Gediz Belediyesi ve Gediz Lisesi Fotoğrafçılık kulübü tarafından düzenlenen liseler arası “Gediz’de Kış” temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan fotoğrafların yer aldığı sergi Park Orman Cafe’de açıldı ve dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi.

İlçemiz lise öğrencilerine yönelik fotoğraf sanatını sevdirmeye yönelik düzenlenen ve Gediz Belediye Başkanlığı ve Gediz Lisesi Fotoğrafçılık Kulübü işbirliğinde düzenlenen yarışmanın sonuçları belirlendi. 18 yarışmacının birbirinden güzel 100’ün üzerinde fotoğrafla katıldığı yarışmada, jüri üyelerinin değerlendirmesiyle finalistler yanında mansiyon ve teşvik dallarında da fotoğraflar belirlendi.

Yarışma sonucunda Ahmet Kartal birinci, Harun Demiray ikinci ve Saide Cantürk ise üçüncülü kazandı. Mansiyon dalında Ali Yiğit Atalay Çelik ve Derya Oruç’un fotoğrafları seçilirken; Teşvik dalında ise Sümeyra Ulu, Feyza Kulalı ve Nail Barın’ın fotoğrafları seçildi.

Yarışmanın sonuçlanmasıyla ilgili bir açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu “Gediz Lisesi Fotoğrafçılık Kulübü ile birlikte düzenlediğimiz yarışmanın sonuna ulaştık. Liseler arasında fotoğraf sanatını yaygınlaştırmak ve sevdirmek amacıyla düzenlenen yarışmamıza katılan tüm gençlerimize ve değerli jürimize teşekkür ediyorum.

Yarışmanın başında belirttiğimiz gibi yarışmaya katılan eserlerin yer alacağı bir sergi düzenleyerek açılışını yaptık ve tüm halkımızın bu sergiyi görmelerini sağladık. Dereceye giren fotoğrafları çeken öğrencilerimizi de ödüllendirerek sanata olan tutkularının devam etmesini amaçlıyoruz.

Gençlerimizin eğitimin her alanında faydalanmalarını sağlayacak, onların bilgi birikimleri yanında hayata bakış açılarını genişleterek gelişimlerini sağlayacak tüm projelere destek vermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda geliştirilen projelerden biri olan Gediz’de Kış temalı fotoğraf yarışması liseli öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görmüştür. Bu tarz aktivitelerin ilçemizde çoğaltılması ve yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Serginin açılışıyla birlikte yarışmaya katılan eserleri çeken öğrencilerin ödüllerini Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ile ödüllü fotoğrafçı Dr. Ergün Karadağ takdim etti.

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.