Uşak TV

GEDİZ YAPILAN YENİ YATIRIMLARLA BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Güncel

GEDİZ YAPILAN YENİ YATIRIMLARLA BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Gediz’de gün geçmiyor ki yeni bir yatırım haberi gelmesin. Birbiri ardına gerçekleştirilen yatırımlar Gediz’in gelecekte önemli bir kent olacağını işaret ediyor. Son olarak yapımına başlanan ve 2010 yılı içerisinde elektrik üretimine geçmesi planlanan elektrik santralı, 28 milyon EUR gibi bir rakamla mal olacak ve hemen akabinde bir o kadar daha büyüme gerçekleştirecektir.

Gediz, Kütahya ili ilçeleri içerisinde adını yatırımlarıyla en çok duyuran ilçe oldu. Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’nun akılcı ve ileriye dönük çalışmalarının meyvelerini toplamaya başlayan İlçe, bugün gerçekleştirilen yatırımlarla bölgenin cazibe merkezi haline geldi. Birbiri ardına gerçekleştirilen yatırımlar ve yatırımcıların da Gediz’deki potansiyeli görmeleri ilçenin göç alan kentler arasında yerini almasını sağladı. Sanayileşmedeki büyük atak Gediz’i bölgenin ekonomi merkezlerinden bir olarak öne çıkarıyor.

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu yatırımlar hakkında yaptığı açıklama da “Gediz yarınların kenti olma yolunda ilerlemektedir. Bugüne kadar gerçekleştirilen yatırımlar ilçenin ekonomik bakımdan kalkınmasına öncülük etmiştir. Gediz Organize Sanayi Bölgesi beş yıl içerisinde birbiri ardına arsa tahsisi yaparak büyük yatırımların ilçeye gelmesinde büyük rol oynamıştır. Lokomotif sektörlerin yer aldığı Gediz Organize Sanayi Bölgesinde yer almak isteyen yatırımcılar adeta yarış halindedir.

Son olarak Gediz’e Harput gruba bağlı HG Enerji firması tarafından yaklaşık 50 milyon liralık bir yatırım daha gerçekleştirilmektedir. Ülkemizin enerji politikası neticesinde ihtiyaç duyulan enerjiyi üretmek adına harekete geçen HG Enerji firması doğalgazdan elektrik üretecek santralı yapmak üzere Gediz’i seçmiş ve yatırımına başlamıştır. 2010 yılı içerisinde 52 Mw olarak üretime başlaması planlanan tesis, bölge ve ulusal enerji arzına, bölgedeki yük akışına ve bölgenin yük dengelemesine katkı sağlayacaktır.

Halen yapım aşamasında olan enerji santralı tamamlandığında Gediz Organize Sanayi Bölgesine ve Gediz şehir merkezine katkı ve kesintisiz enerji sağlayacaktır. Buda sanayicilerimizin enerji noktasındaki arzularını karşılamaktadır. Ayrıca çevre kirliliğine sebep olamayan yapılarıyla doğalgazdan elektrik üreten santrallar, ileriki dönemlerde beraberinde birçok yatırımı daha destekleyecektir.

Gelişmişliğin simgesi olan yol yatırımları da Gediz’e yansımış ve 20 yıldır yapılamayan yollar yapılmıştır ve halen yapımları devam eden yollarımız mevcuttur. Ulaşım bir kentin kalkınmasında ilk öncelikli sırada yer almaktadır. Ulaşılabilen bir kent olma özelliği ile Gediz, liman kentlerine yakınlığı ile tercih sebebidir.

Şehir yapılanması olarak ta yenilikçi düşünce ve hareketle ilçe merkezinde gözle görülür bir gelişme sağlanmıştır. Yatırımcılara örnek olacak öncü girişim ve yatırımlarla Gediz Belediyesi Gediz Halkının ufkunu açmış ve yatırımlarını değerlendirebilecekleri ve ya yatırım yapabilecekleri alanları kendilerine göstermiş ve imkan sağlamıştır.

Böylece gerek büyük yatırımcılar gerekse yerli sermaye ile gerçekleştirilen yatırımlar ile Gediz, bölgenin cazibe merkezi durumuna gelmiştir. Bugün Gediz’deki potansiyeli fark eden yatırımcılar ile görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Önümüzdeki süreç içerinde yeni yatırımlar gerçekleşecek, ekonomik getiriler artacak, dolayısıyla istihdam artacak ve Gediz göç alan kentler statüsünde üst sıralara yükselecektir.

Eğitim konusundaki gelişmelerde diğer bir alandır. Birbiri ile paralel olan bu gelişmeler, eğitim konusunda da Gediz’in gelişmesine ve yatırım almasına öncelik kazandırmıştır. Anadolu Öğretmen Lisesi ve hemen akabinde önümüzdeki yıl eğitim hayatına başlayacak olan Gediz Fen Lisesi bunlara örnektir. Yükseköğrenim konusunda da gelişmeler yaşanmaktadır. Gediz Meslek Yüksekokulu kampus alanında gerçekleştirilen yatırımlar ile eğitim kalitesi artırılarak öğrenci sayısının artışına yol açılmıştır. Hedefimiz Gediz Meslek Yüksekokulu için beş bin öğrencidir.

Başta sanayi olmak üzere, yol, teknoloji, eğitim ve şehircilik konularında birbiri ardına gerçekleşen yatırımlar, Gediz’in önünü açmış ve geleceğe güvenle bakmasını, bölgenin ekonomi merkezi haline gelmesini sağlamıştır.

Yatırımcılarımız her zaman Gediz’e davet ettik. Halen de davet ediyoruz. Gelin, size imkan sağlayalım, Gediz’i sanayi üssü, turizm üssü haline getirelim diyoruz. Çağrımıza icabet eden yatırıcılarımız ile görüştüğümüzde Gediz’deki potansiyeli gören yatırımcılarımız hemen kollarını sıvamakta ve işe başlamaktadır.

Çağrımı yineliyor ve geleceğin kenti konumunda hızla ilerleyen Gediz’de bir araya gelelim diyoruz. Ülkemize ekonomik açıdan değer verecek yatırımlar için tüm alt yapı Gediz’de hazırdır ve yatırımcılarını beklemektedir” açıklamasında bulundu.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.