Uşak TV

GEDİZ İTFAİYESİNDEN YANGIN VE DEPREM TATBİKATI

Güncel

GEDİZ İTFAİYESİNDEN YANGIN VE DEPREM TATBİKATI

Gediz Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü doğal afetlerden korunma yolları ve doğal afetlerde nasıl davranılmalı konularında teorik ve uygulamalı eğitici faaliyetlerini sürdürüyor. Günümüz gerçeklerinden olan doğal afetlerden korunma yolları eğitimleri kapsamında Gediz Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci yurdunda gerçekleştirilen tatbikatta, yangın ve deprem anında yapılması gerekenler öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.

Gediz Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü tarafından Gediz Kredi ve Yurtlar Kurumu Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdunda düzenlenen tatbikat ile öğrencilere yangın ve deprem anında nasıl davranılmalı ve neler yapılmalı konularında bilgi verildi. Hem teorik hem de uygulamalı olarak verilen bilgileri can kulağı ile dinleyen öğrenciler, günümüzde her an herkesin karşılaşabileceği doğal afetlerden korunma yollarını öğrendiler.

Tabii afetlerden olan yangın ve depremler hakkında vatandaşların bilgilendirilmeleri, doğal afetlerle karşılaşıldığında hayatta kalmak ve hayat kurtarmak için çok önemli olan konuların başında gelmektedir. Bu konudaki çalışmalarını yürüten ve vatandaşlar yanında eğitim sürecini okul ve toplu olarak yaşanılan yurt ve hastanelerde sürdüren Gediz Belediyesi itfaiye Müdürlüğü, teknik bakımdan yeterli donanım ve eğitimli personeli ile çalışmalarını sürdürüyor.

Yükseköğrenim kız öğrenci yurdunda düzenlenen tatbikat sonrasında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu “tüm dünyada her an yaşanabilecek doğal afetlerden korunmak ve bu konuda gerekli önlemlerin alınması yanında, yangın ve deprem gibi doğal afetlerle karşılaşıldığında nasıl davranılacağını bilmekte o kadar önemlidir. Hayatta kalmak ve hayat kurtarmak için önemli olan bu bilgilerin konularında eğitim almış uzman kişiler tarafından verilmesi de önem taşımaktadır. Bu bağlamda İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan ve uluslar arası düzeyde eğitim almış personelimiz tarafından yangın, deprem, sel gibi doğal afetler yanında trafik kazalarında ilk yardım konularında da bilgiler verilmekte ve gerçekleştirilen tatbikatlarla uygulamalı olarak gösterilmektedir.

 Gediz Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören kız öğrencilerimizin barındığı kredi ve Yurtlar Kurumu kız yurdunda gerçekleştirilen tatbikatta da, yangına müdahale, yangın anında neler yapılabilir, bina tahliyesi, deprem anında neler yapılabileceği ve nasıl davranılabileceği konularını kapsamıştır. Teorik bilgiler yanında gerçekleştirilen uygulamalı eğitimle de bu bilgiler öğrencilerimize konusunda uzmanlaşmış personelimiz tarafından verilmiştir. Bu bilgiler bize müracaat eden her kuruma verilebilecektir.

 Unutmamalı ki doğal afetler gündelik hayatımızın bir gerçeği olmuştur. Hepimizin bu gibi afetler konusunda bilgi sahibi olmaları kendimiz yanında başkalarınında hayatta kalmasını sağlayacaktır” dedi.











Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.