Uşak TV

GEDİZ BELEDİYESİNDEN PEYZAJ UYGULAMALARI

Güncel

GEDİZ BELEDİYESİNDEN PEYZAJ UYGULAMALARI

ÇEVRE YOLU PEYZAJ UYGULAMALARI

 

Gediz Şehir Geçişi duble yolda yürütülen çalışmalar hız kazandı. Gediz Belediyesi tarafından yürütülen orta refüj düzenleme çalışması yanında Dayınlar Mahallesi altından Gediz Meslek Yüksekokula kadar uzatılan duble yolda orta refüj yapım çalışmaları da diğer yandan devam ediyor.

Gediz Şehir geçiş yolunun tamamlanmasıyla birlikte düzenleme çalışmalarına hız verildi. Duble yolda gerekli düzenleme çalışmalarını üstlenen Gediz Belediyesi ihale ile gerçekleştirdiği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Duble yolda refüj düzenleme çalışmaları kapsamında Gediz Belediyesi bu alanda ağaçlandırma, çimleme ve sulama çalışmalarını tamamlayacaktır.

Diğer yandan da Dayınlar Mahallesi alt kemsinden Gediz Meslek Yüksekokuluna kadar uzatılan duble yolda da düzenleme çalışmaları sürdürülmektedir. Karayolları tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bordür ile orta refüj yapımı ve refüjün dolgu işlemleri yapılarak düzenlemem çalışmaları sürdürülecektir. Orta refüjün tamamlanması ile Gediz Belediyesi bu alanda da düzenleme kapsamında ağaçlandırma ve çimleme çalışmalarına yürüterek ilçemize yakışır hale getirecektir.

 

MAHALLE PEYZAJ UYGULAMALARI

 

Gediz Belediyesi peyzaj uygulamaları kapsamında şehir merkezinde bulunan 11 mahalleye 11 yaşam parkı uygulamasını yürütmektedir. Bugüne kadar Kızıltepe Mahallesi, Ergenekon Mahallesi, Gazikemal Mahallesi ve Umurbey Mahallesinde uygulanan yaşam parkları tüm kenti kapsayacak şekilde devam edecektir.

Yaşanabilir kentler arasında yer alan Gediz, Gediz Belediyesinin peyzaj uygulamalarıyla gelişimi sürdürmektedir. Bu uygulama dahilinde kentte yaşayan vatandaşların yeşil özlemini giderecek ve dilediklerinde özgürce spor, yürüyüş ve çeşitli aktiviteleri yapabilecekleri yaşam parkları yapımları devam etmektedir. Bu güne kadar 4 mahallede uygulanan ve başarılı olan çalışmalar kentin 11 mahallesinde de geliştirilerek devam edecektir.

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu “ilçemizde bulunan on bir mahallemizin her birine yaşam parkı uygulamamız devam etmektedir. Şehir merkezinde şehir hayatının verdiği sıkıntılardan uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımızın imdadına yetişen yaşam parkları spor, yürüyüş ve çeşitli aktivitelerin düzenlenmesine de olanak sağlamaktadır.

Düzenlenecek etkinliklerle desteklenecek yaşam parkları Gediz ve Gedizlilerin vazgeçilmezi olacaktır” dedi.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.