Uşak TV

Gaziantep’de İnme Toplantısı Ve Kursu

Güncel

Gaziantep’de İnme Toplantısı Ve Kursu

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği (TGRD) ve Türk Nöroradyoloji Derneği (TNRD) tarafından düzenlenen “Akut İnmede Endovasküler Tedavi Toplantısı ve Uygulama Kursu verildi.
Son yıllarda tüm dünyada yaygın olarak felç (inme) geçiren hastalarda uygulanan, damar içi (endovasküler) inme tedavisi yöntemleri Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden gelen girişimsel nöroradyologlar ve nörologlar tarafından verildi.
TGRD ile TNRD tarafından düzenlenen “Akut İnmede Endovasküler Tedavi Toplantısı ve Uygulamalı Kursu” 10-11 Ekim 2015 tarihinde TeymurContinental Otel’de gerçekleştirildi.
Özellikle ileri yaşlarda inmeye yol açan pıhtı ile beyin damar tıkanmasından etkilenen kişilerde sıklıkla ölüme ve daha sonraki yaşamlarında bağımlı olmalarına neden olmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir toplumsal problem haline gelen bu hastaların erken tedavisi oldukça önemli. Bu toplantı ve kursun amacı, bu gibi hastaları tedavi edebilecek girişimsel nöroradyologları ileri düzeyde bilgi sahibi olması, tedavide kullanılması gereken cihaz ve malzemelerin uygulamalı eğitimini vererek bu hastalığı tedavi edebilecek beceriyi kazandırmaktır. Katılımcı sayısının 100’e yaklaştığı toplantıda Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde ve Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışan 25 kursiyere sınav sonrası sertifikaları verilmiştir.
TGRD yönetiminde görevli hocalarımız bu kursun 6 ay, 1 yılda bir tekrar edileceğini belirttiler ve bu yolla bu hastaları tedavi edecek girişimsel nöroradyolog sayısını kısa sürede artıracaklarını ve bu tedavi yönteminin tüm yurtta uygulanabilir hale gelmesini amaçladıklarını da ifade ettiler.
Toplantı ve kursun düzenlenmesinde büyük katkıları bulunan Gaziantep Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Bayram ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Şirikçi de benzer hastaların bölümlerinde Nöroloji Anabilim Dalı ortak çalışması ile daha yoğun bir şekilde yapılacağını belittiler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.