Uşak TV

Galatasaray - Atletıco Madrıd Maçına Doğru

Güncel

Galatasaray - Atletıco Madrıd Maçına Doğru

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında bu akşam sahasında Atletico Madrid ile karşılaşacak.
Devler liginde C Grubu’nda yer alan Galatasaray, grubun ilk maçında Türk Telekom Arena Stadyumu’da İspanyol ekibi Atletico Madrid ile karşılaşacak. Saat 21.45’te başlayacak olan müsabakayı Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetecek.
AVRUPA KUPALARINDA 262. KEZ
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2015-2016 sezonunun açılışını Atletico Madrid ile yapacak olan Galatasaray, Avrupa kupaları tarihindeki 262. karşılaşmasına çıkacak. Daha önce 261 müsabakada 97 galibiyet alan sarı-kırmızılı takım, 67 maçta eşitliği bozamazken, 97 mücadeleden mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray, bu maçlarda rakip fileleri 361 kez havalandırırken, kalesinde ise 387 gol gördü.
MADRID EKİBİ İLE 5. KEZ
Galatasaray, devler liginde bugün İspanyol ekibi Atletico Madrid ile resmi maçlarda 5. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar, İspanyol ekibi Atletico Madrid ile daha önce resmi maçlarda 4 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda 3 puan alamayan Aslan, 2 mağlubiyet, 2 beraberlik elde etti. İspanyol ekibi ile ilk kez 1973-1974 sezonunda o zamanki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, sahadan golsüz eşitlikle ayrılırken, rövanş müsabakasında ise rakibine 1-0 mağlup oldu.
ATLETICO MADRID GEÇİT VERMEDİ
2009-2010 sezonun da bu kez UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde karşılaşan iki ekibin mücadelesinde İspanya’da oynanan ilk maç 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, rövanş müsabakası 2-1 Atletico Madrid’in üstünlüğü ile tamamlandı. Geçtiğimiz sezon ise hazırlık müsabakasında İzmir Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya gelen iki takım sahadan golsüz eşitlikle ayrılmıştı.
İSPANYA TEMSİLCİLERİ İLE 30. KEZ
Galatasaray, Atletico Madrid maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 30. kez bir İspanya temsilcisi ile karşılaşacak. Daha önceki 29 eşleşmede rakiplerine 8 kez üstünlük kuran Aslan, Real Madrid’i 3 ve Real Mallorca’yı 2 kez mağlup ederken, Barcelona, Deportivo ve Athletic karşılaşmalarında birer defa sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Galatasaray, İspanya temsilcileri ile oynadığı altı maçta eşitliği bozamazken rakiplerine 15 kez mağlup oldu. Bu maçlarda fileleri 31 kez sarsan ‘Cimbom’, kalesinde 53 gole engel olamadı. Atletico Madrid ise Galatasaray’ın yanı sıra UEFA organizasyonlarında Trabzonspor, Ankaragücü, Erciyesspor ve Beşiktaş ile karşılaştı. Madrid ekibi, Türkiye temsilcileri önündeki 12 müsabakada 8 galibiyet ve 3 beraberlik alırken bir kez mağlup oldu.
ATLETICO MADRID SON BEŞ YILIN EN İYİ BEŞİNDE
La Liga’da 2014-2015 sezonunu üçüncü sırada tamamlayan Atletico Madrid, UEFA organizasyonlarında son beş senede en fazla puan toplayan beşinci takım olmasına rağmen, yeni kurallar gereği ikinci kategoriden kura çekimine katıldı. Bu süreçte 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında kalan, 2011-2012 sezonunda aynı organizasyonda şampiyon olan ve 2012-2013 sezonunda son 32 takım arasında bulunan Atletico, 2013-2014 sezonunda final oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde geçtiğimiz sezon ise çeyrek final gördü. İspanyol ekibi, böylece son beş yıldaki performansıyla Real Madrid, Barcelona, Bayern ve Chelsea’nin ardından en fazla puan toplayan takım olmayı başardı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.