Uşak TV

FETÖ İFTİRASI ATILAN MEMURLAR TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMEDİĞİ İÇİN MAĞDURLAR

Güncel

Uşak Belediyesinde geçen yıl Temmuz ayında kendilerine biat etmeyen 53 Memur 5 işçiyi FETÖ'cü iftirası atılarak Belediye Başkanı nurullah Cahan tarafından açığa alınmıştı. Memur ve işçilerin FETÖ soruşturmaları Valilik Olağan Üstü Hal bürosu tarafından yapılarak FETÖ bağlantısı bulunamamış ve memurlar işe geri başlatılmak zorunda kalmıştı. Yine FETÖ bağlantısı tespit edilemeyen İşçiler ise hala işe başlatılmadı. Memurlar 1,5 ile 2,5 ay arasında çalışamamış ve eksik maaş almışlardı. İşe dönünce alamadıkları maaşlarını da aldılar ve Uşak Belediyesi yaklaşık 300 Bin lira zarara uğradı. 
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu memur ve işçiler ile ilgili olarak FETÖ şüphelisi olarak soruşturma açtı ve şüpheli sıfatı ile ifadelerini aldı. Ancak aradan bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen 53 Memur ve 5 işçi ile ilgili olarak ne dava açıldı ne de takipsilik kararı verildi. 
Soruşturmaların hala açık görünmesi işe geri dönen memurlar ile işe dönemeyen işçileri ve ailelerini olumsuz etkiliyor. Örneğin bu memurlar tapu da alım satım yapmak isterse sorunla karşılaşıyor, Pasaport alamıyorlar, yurtdışına çıkamıyorlar. Hayatları iftira ile cehenneme dönen memur ve işçiler'in çocuklarının karşısına KPSS'den sonra mülakatta da bu sorunlar ortaya çıkıyor, Güvenlik soruşturmalarında da. 
FETÖ'cü iftirası karşı karşıya kalarak hayatlşarı cehenneme dönen işçi ve memurlar Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı9nın bir an önce haklarındaki soruşturmayı tamalaymasını istiyorlar. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.