Uşak TV

Fethiye’de Ülkü Ocakları ‘Kafes’ Filmi İzledi

Güncel

Fethiye’de Ülkü Ocakları ‘Kafes’ Filmi İzledi

Fethiye Ülkü Ocakları ve MHP İlçe Teşkilatı üyeleri, ülkücülerin gözünden 12 Eylül darbesini anlatan “Kafes” filmini hep birlikte izledi.
Fethiye Ülkü Ocakları ve Kültür Vakfı tarafından sosyal projeler kapsamında düzenlenen Fethiye Hayal Sinemalarında filmin vizyona girdiği dördüncü günde seyreden gençlere Fethiye Ülkü Ocakları başkanı Emre Tekcan, Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Av. Abdullah Küçükbozbaş, MHP milletvekili adayları Eczacı Nuri Öztürk ve Veteriner Hekim Uğur Salih Eroğlu, MHP’li Seydikemer Belediye Meclis üyeleri Veteriner hekim Mustafa Tanır ve Eczacı Mehmet Küçüksoku ile birlikte 240 kişi izledi. 80’li yılların Ülkücülerinin ceza evinde maruz kaldığı işkencelerin konu edildiği, başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Fırat Şahin gibi isimlerin yer aldığı filmin bazı sahnelerinde duygusal anlar yaşadı.
Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Emre Tekcan, yaptığı açıklamada; “Kafes filmine sahip çıkmak, Yusuf İmamoğlu’na, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na, Ruhi Kılıçkıran’a, Cengiz Akyıldız’a, Dursun Ertuğrul Önkuzu’ya ve ismini burada zikredemediğim tüm vatan ve millet şehitlerine sahip çıkmak demektir! Bu film Ülkücü Hareket’in sosyalleşmesi ve kendini ifade edebilmesi açısından, tarihi bir virajdır. Yapımcı, çekim ekibi ve oyuncu kadrosu Ülkücülerden oluşmayan bu filme sahip çıkarak, Türk sinema tarihinin rekorunu kırmalı, tek yürek ve tek bilek olarak, dosta güven, düşmana da korku salarak, Ülkücüler üzerindeki olumsuz algı kırılmalıdır. Her şey bizim elimizde. Başka bir seçenek yoktur” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.