Uşak TV

FADİME MERAL İLK ÖRNEK OLDU, UŞAK’TA ŞİMDİ ONLARCA KADIN MUHTAR ADAYI VAR.

Güncel

5 Yıllık görev süresini  başarılı bir şekilde tamamlayan Fadime Meral kadınlarımıza da örnek oldu ve bu seçimde onlarca kadın muhtar adayı çıktı.

31 Mart Yerle seçimlerde sadece belediye başkanı değil, İl genel meclisi Belediye Meclisi üyeleri ve Muhtarları da seçiyoruz. Bu seçimin en renkli en göze çarpanları Belediye Başkan adayları kadar mahalle muhtar adayları. Bu seçim de Kadın muhtar adaylarının çokluğu dikkatlerden kaçmıyor.

Uşak Merkez ve Köylerin ilk kadın Muhtarı ve yeniden muhtar adayı olan Cumhuriyet Mahallesi Muhtar ve muhtar adayı Fadime Meral’i makamında ziyaret ettik. Kadın muhtar olmanın avantajları dezavantajları ve yeni çıkan kadın muhtar adaylarına tavsiyelerini sorduk. Fadime Meral Üniversite mezunu evli ve iki kız annesi ve ev hanımı iken insanlara daya faydalı olabilmek için yaşadığı mahallesine muhtar olmak istemiş. Bunu ilk olarak 2009 yılında yapmak istemiş ancak mevcut muhtarın tekrar aday olması ile cesaret edememiş. Adaylığını 2014 Yerel Seçimlerde koymuş ve halkın büyük desteğini alarak Muhtar seçilmiş.

5 Yıllık görev süresini başarılı bir şekilde tamamlayan Fadime Meral kadınlarımıza da örnek oldu ve bu seçimde onlarca kadın muhtar adayı çıktı.

Uşak Merkez’ de ki ilk kadın muhtar Fadime Meral ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda muhtarlığın önemine değindi.

Fadime Meral Muhtarların mahalle ile çeşitli devlet kurumları arasında bir köprü olduğunu ve bunun içtenlik ve samimiyetle devam ettiğini yani devletin yanında halkı, halkın yanında devleti temsil ettiğini ifade etti. Meral kadınların içinde her zaman bir güç ve cesaret olduğunu bunu kullanmak için uygun zamanı beklediklerini söyledi.

Fadime Meral “Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım bu topraklara borcum var ve onu ödemek için yerel yönetimlerin en iyi yol olduğunu düşündüm. Kadından muhtar olur mu sözünü geride bırakarak diğer kadınlara da öncü olduğumu düşünüyorum. Kadından Bakan, Başbakan oluyor neden muhtar olmasın diyerek yola çıktım. Mahalle sakinleriyle hep iç içeyiz onlarla olan iyi iletişimimiz bizi motive ediyor ve bize güç veriyor. Cumhuriyet Mahallesi çok büyük bir mahalle Aza Heyeti’ni de mahalleye hakim olacak ve her yere ulaşabilecek şekilde seçtik ve seçiyoruz” dedi.

Mahalle halkıyla iç içe olan ve telefonunu 24 saat kapatmayan Fadime Meral gelecek belediye başkanından da en önemli isteklerinin mahalle konağı olduğunu söyledi.

Muhtar olacak kişinin vatandaşla ilişkisinin önemine değinen Fadime Meral son olarak mahallemi çok seviyorum ve yaşayan insanların gönüllerine dokunmayı çok sevdiğini, seçimde muhtar adayı rakiplerimin hepsine başarılar m dileyerek sözlerini noktaladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.