Uşak TV

EVRENKENT MÜHENDİSLİK SİNANOĞLU İÇİN LOKMA DÖKTÜRDÜ

Güncel

EVRENKENT MÜHENDİSLİK SİNANOĞLU İÇİN LOKMA DÖKTÜRDÜ

Uşak’ta kurulu Evrenkent Mühendislik ve Mimarlık firması geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren ve Türkçe giderse Türkiye gider diyen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için Tiritoğlu parkında lokma döktürdü. Firmalarının ismini verirken Oktay Sinanoğlu’nun kitaplarından faydalandıklarını ve Türkçe`de Bilginin üretildiği ve yayıldığı yer anlamına gelen EVRENKENT adını verdiklerini söyleyen firma sahipleri Türkçe için büyük mücadele veren Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için lokma döktürdüklerini söylediler.

EVRENKENT’i 2006 yılında 5 arkadaş olarak İnşaat mühendisi Ümit ALP, Mimar Serdar Varol, Elektrik- Elektronik Mühendisi Osman Erdoğan İnşaat Yüksek Mühendisi Özer Erkekle birlikte kurduklarını belirten İnşaat Mühendisi Himmet Duygu,

Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Prof Dr. Oktay Sinanoğlu’nun 28 yaşında Profesör olduğunu ve son 300 yılda batının en genç profesörü olduğunu belirtti. Sinanoğlu Türkçe için büyük mücadeleler vermiştir. Sinanoğlu’nun yayınlanmış 13 kitabı mevcuttur. Gençlerimize bu kitapları okumalarını tavsiye ediyoruz. Okullarda gençlerimiz yabancı dil öğrenmeli ancak eğitim ve öğretim Türkçe olarak yapılmalıdır. Belediyeler Türkçe isim koymayan işletmelere ruhsat vermemelidir.

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun da dediği gibi "Türkçe giderse Türkiye Gider, Türkçe Türklerin dilidir, Ne Mutlu Türküm diyene” dedi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.