Uşak TV

Evi Yıkılan İşitme Engelli Vatandaşa Yardım Eli Uzatıldı

Güncel

Evi Yıkılan İşitme Engelli Vatandaşa Yardım Eli Uzatıldı

Muş’un Sungu beldesinde yaklaşık iki hafta önce evinin damı çöken ve kullanılamaz hale gelen işitme engelli Tuncay Polat’a sivil toplum kuruluşları ve belde halkı yardım eli uzattı.
Yaklaşık iki hafta önce etkili yağışlardan evinin damı çöken işitme engelli Tuncay Polat’a Sungu Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (SUNGU DER) koordinasyonu ile Muş Kalkındırma Dayanışma ve Güzel Yaşam (MUŞ-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koç ve Kızılay Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç yardım eli uzattı. Engelli ailenin evinin çöken damının onarımının tamamlanması ile Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç’un destekleriyle aileye battaniye, mutfak malzemeleri ve gıda yardımının da yapıldığını belirten MUŞ DER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koç, ailenin tüm ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek mağdur olan ailelere yardım eli uzatmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Koç, “Sungu beldemizde bir talihsiz olay yaşanmıştır. Mağdur ailemizden bizi haberdar eden Sungu Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SUNGU DER) Başkanı Maşallah Çiftçi ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bizzat gidip olay yerinde olanları gördük ve içimiz yandı. Hemen tüm ihtiyaçların karşılanması için çalışma başlattık. Aklımıza ilk gelen Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve ilimiz Kızılay Şube Başkanı Sayın Cengiz Koç’a ulaşıp durumu izah ettik. Sağ olsun bu tür sorunlarda her anlamda her platformda var olduğunu bir daha gösterip, işitme engelli mağdur ailemizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayıp, gerek aileyi gerekse Muş derneği olarak bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Allah bu tür acıları kimseye yaşatmasın ama yaşattığı vakitte böyle acıları yaşayanları da kimsesiz, milletsiz bırakmasın ve devletsiz bırakmasın” şeklinde konuştu.
MUŞ DER ve SUNGU DER’in yöneticilerinin evde yaptığı incelemelere Sungu Beldesi Kültür Mahallesi Muhtarı Mahsun İğdi de katılarak verilen desteklerden dolayı teşekkür etti. Belde halkının da büyük katkı sunduğunu vurgulayan SUNGU DER Başkanı Maşallah Çiftçi ise, ailenin kısa sürede evine geçeceğini kaydetti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.