Uşak TV

Estetik Sektöründe Rekabetin İnsan Sağlığına Etkileri

Güncel

Estetik Sektöründe Rekabetin İnsan Sağlığına Etkileri

Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkan vekili Dr. Mevlüt Dağ, medikal estetik sektöründe rekabetin, etik kurallar ve insana saygı çerçevesinde anlam kazanabileceğini söyledi.
Dr.Mevlüt Dağ, Antalya’da düzenlenen 15. Uluslararası Medikal Estetik Kongresi’nde yaptığı konuşmada, cilt bütünlüğünde hekim ve estetisyenlerin yerine değinerek, estetik sektörünün, belirli eğitimlerden geçmiş ve değişik alanlarda uzmanlaşmış her geçen gün büyüyen bir “Aile” olduğunu vurguladı. Medikal estetik sektörünün içinde hekimlerin, estetisyenlerin, kuaförlerin, el ayak bakımı uzmanlarının ve firmaların bulunduğunu hatırlatan Dr. Dağ şunları söyledi:
“Sektörümüzde her bir meslek üyesi, alanında yetkinliği ve becerisi dahilinde bu görevini özveriyle ve layıkıyla yerine getirmeyi amaç edinmelidir. Kuşkusuz ki, rekabet kaçınılmazdır. Ancak şu unutulmamalıdır ki, rekabetin olmadığı yerde gelişme ve yenilik de yoktur. Rekabet, etik kurallar ve insana saygı çerçevesinde anlamlıdır ve artı değer anlamına gelir. Ancak günümüzde sektörümüzün çoğu mensubu kendi alanını bırakıp yetki ve etkinliğinin olmadığı, sektörün başka bölümünde faaliyet gösteren alanlara kaymaktadır. Aynı zamanda meslektaşlarına ve ilişkili meslek gruplarına deyim yerindeyse çamur atmaktadır. Bu durum faaliyet alanımıza zarar vermekten öteye gitmez. Her birimiz kendi alanımızda başarılı olmak için uğraşmalı ve mesleğimize sahip çıkmalı, şarlatanlıklara izin vermemeliyiz. Unutmamalıyız ki yapılan her hata hepimizi etkileyecektir.”
Medikal estetiğin konusunun insan sağlığı ve güzelliği olduğuna dikkat çeken Dr.Mevlüt Dağ, bu geniş yelpazede her branşın yetki ve etki alanı içine giren meslek sahipleri tarafından yapılması gerektiğini bildirdi.
HATALAR, İNS AN SAĞLIĞINA ZARAR VERİR
Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkan vekili Dr. Mevlüt Dağ, diğer alanlarda olduğu gibi estetik sektöründe de okullar, kurslar ve eğitim merkezlerinin alanında uzmanlaşmış kadrolar yetiştirmek için bulunduğunu kaydederek, “Bu kurumlar başarılı olanları belgelendirir ve yetkili merciler de bu belgelere bakıp insanlara mesleğini icra etmek üzere izin verir. Buradaki amaç en güzeli ve en doğruyu yapmaktır. Yine sorumlu otorite işleyişin mükemmel olması için denetleme görevini de üstlenmiştir. Sorun varsa ceza-i müeyyideler de bunun için vardır. Hatalarımız insan sağlığına zarar verir. Bu bizi sadece kötü usta yapmaz ’’suçlu’’ da yapar” diye konuştu.
Dr.Mevlüt Dağ, bu noktada “Her şey insan için” mantığıyla hareket edilmesi gerektiğini belirterek, medikal estetikte amacın kişilerin yüz ve vücut ana yapıları unutulmadan ve doğal görüntüden uzaklaşmadan cildi daha sağlıklı hale getirmek olduğuna değindi. Estetik hizmetin, kişilerin cilt ve yüz anatomilerine göre iyi değerlendirerek teknolojik gelişmeler takibinde verilmesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Dr. Dağ, “Estetik amaçlı üretilmiş teknolojilere, ürünlere hakim olunmalı ve kullanılacağı alan iyi tespit edilmelidir” dedi.
Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanvekili Dr. Mevlüt Dağ, açıklamasının son bölümünde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok uygulanan botoks ve dolgu işlemleri için de şu uyarıları yaptı:
“Estetik amaçlı uygulamalarda dünya çapında birinci sıradaki işlemlerden biri botokstur. Bunu dolgu işlemleri takip etmektedir. Ne yazık ki, medikal estetik açısından çok değerli ve önemli olan bu iki işlemle ilgili yanlış bilgiler ve uygulama örnekleri söz konusudur. Bu sorunları yaşamamak ve hata yapmamak için işlemlerin her detayı çok iyi bilinmeli ve uygulamanın nereye ne zaman gerektiği iyi tespit edilmelidir.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.