Uşak TV

Eskişehir’deki Cinayet Davası

Güncel

Eskişehir’deki Cinayet Davası

Eskişehir’de birlikte yaşadığı imam nikahlı kocası Adet Tutsak’ı öldürdüğü iddia edilen Cansu D.’nin yargılanmasına devam edildi.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 2 yaşındaki oğlu ile birlikte katılan ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istemi ile tutuklu yargılanan Cansu D., Adem Tutsak’ın intihar ettiğini, kendisinin engellemeye gücü yetmediği için silahı ateşlediğini söyledi. Suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini isteyen Cansu D., “Hamileyken eşimden ayrıldım ve Adem Tutsak ile birlikte yaşamaya başladık. Kendisinin bekar olduğunu biliyordum. Evli olduğunu öğrendikten sonra ayrılmak istediğimi söyledim. Benden ayrılmak istemedi. Tabanca çıkartarak zorla elime tutuşturdu. Çenesinin altına tabancayı götürdü. Elime tabancadan çekmek istedim. Ancak erkek gücü olduğu için gücüm yetmedi. Bu sırada tabancayı ateşledi. Kendisine engel olamadım ve silahtan da elimi çekemedim. Benim hakkımda hayat kadını olarak nitelendirilmesini de kabul etmiyorum. Hayat kadını olsaydım Adem Tutsak ile birlikte olmazdım. Olayda benim bir suçum bulunmamaktadır. Adem intihar etti. Olay anında yanımızda da kimse yoktu. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.
Olayda tutuksuz yargılanan Eyüp S. ise, olayla bir ilgisi bulunmadığını kaydederek beraatini talep etti.
Duruşmaya katılan Adem Tutsak’ın kardeşi Adil Tutsak, mahkeme heyetinden tanıkların dinlenmesini isterken, ağabeyinin intihar etmek için bir nedeni bulunmadığını ileri sürdü.
Öte yandan duruşmada tanık olarak dinlenen Adem Tutsak’ın kız kardeşi de, tutuklu sanık Cansu D.’nin olayla ilgisinin bulunduğunu öne sürdü.
OLAY
Geçtiğimiz Mart ayında 75. Yıl Mahallesi EMKO Sanayiciler Sitesi’nde meydana gelen olayda, Adem Tutsak, başından 7.65 milimetre çapındaki tabancasından çıkan kurşunla yaralanmış ve kaldırıldığı Eskişehir Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Polis, olay sırasında işyerinde bulunan, Adem Tutsak’ın birlikte yaşadığı, eşinden boşanmış ve bir çocuk annesi Cansu D.’nin elindeki barut izi ile tabancadaki parmak izinden şüpheli olarak gözaltına almıştı. Cansu D. Birlikte yaşadığı Adem Tutsak’ın tabancayı zorla eline verdiğini ve kendisini öldürmesini söylediğini belirtmesi üzerine çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.