Uşak TV

Eskişehir’de Zafer Yürüyüşü

Güncel

Eskişehir’de Zafer Yürüyüşü

Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl hayata geçirilen ‘Metristepe’den Kocatepe’ye Direniş, Diriliş, Kurtuluş’ etkinlikleri kapsamında Zafer Yürüyüşü düzenlendi.
Anadolu Üniversitesi Havacılık Müzesi Parkı önünde toplanan ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği yüzlerce kişi, burada ellerinde bulunan afiş ve bayraklar ile büyük bir yürüyüş korteji oluşturdu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı yürüyüş grubu, önde Türk Bayrağı ve flamalar taşıyarak, ‘Direniş, Diriliş, Kurtuluş’ şeklinde slogan atıldı. Coşkulu kalabalık bayraklarını gökyüzünde dalgalandırarak, Üniversite, İsmet İnönü ve 2 Eylül caddelerini üzerinden Valilik Meydanı’na geldi. Burada duran kortej Atatürk anıtı önünde önce saygı duruşunda bulunarak akabinde İstiklal Marşını okudu.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yürüyüşle ilgili “Bugün Direniş, Diriliş, Kurtuluş adını verdiğimiz yürüyüşün 3’üncü günü, dün İnönü, akşam da Metristepe’deydik. Bugün Eskişehir’deyiz, bu bir farkındalık yürüyüşüdür” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Başkan Kurt, makamlarında ziyaret ettiği Eskişehir Vali Vekili Bekir Şahin Tütüncü ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Erdemir’e günün anlam ve önemine binaen plaket ve tanıtım hediyeleri takdim etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.