Uşak TV

Eskişehir Merkezli Usulsüz Dinleme Operasyonu Davası

Güncel

Eskişehir Merkezli Usulsüz Dinleme Operasyonu Davası

Eskişehir merkezli 11 ilde eş zamanlı yapılan usulsüz dinleme operasyonlarında gözaltına alınan 1’i tutuklu 25 polisin yargılanmasına devam edildi.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada eski İstihbarat Şube Müdürü tutuklu sanık Mustafa Arık ile tutuksuz sanıklar Fatih Tepebaşı ve Nurettin Külcü, taraf avukatları ve sanık yakınları hazır bulundu. Duruşmada konuşan tutuklu sanık Mustafa Arık, tahliyesini isteyerek kaçma ihtimali nedeni ile tutuklu olduğunu söyledi. Arık, “Bugün itibariyle 128 gündür tutukluyum, cezaevindeyim. Genelde ilk söylenen şey, delillerin karartılması ihtimali. Bırakın aleyhime olan delilleri, lehime olan delilleri dahi sizden talep ediyorum. Dolayısıyla benim delillere ulaşmak ve karartma ihtimalim bile yoktur. Meslekten atıldım. Bugün itibariyle bir işim yok. buna rağmen delilleri karartma ihtimalim söyleniyor” ifadelerini kullandı.
"MİLLETİN PARASIYLA OKUDUM, BUNUN KARŞILIĞINI VERMEK İÇİN HİZMET ETMEK ZORUNDAYIM"
Arık ayrıca, kaçma ihtimalinin bulunmadığını, çalıştığı dönemde ailesinden ve çocuklarından çok işi ile ilgilendiğinden söz etti. Arık, “Benim eşim çalışmıyor 3 tane çocuğum var. Kaçak insanlar yakalandıklarında en rahat uykuyu uyduklarını söylerler. Kaçmak en zor şeydir. Ben neden kaçayım? Haftada bir çocuklarımı görüyorum. Kaçak olduğumda çalışabilecek miyim? Aileme bir fayda sağlayabilecek miyim? Hayır. Cezaevinde tek başımayım. Bunun çok da reva olduğunu düşünmüyorum. Ben yatılı okudum, milletin parası ile okudum. Ben bu millete bunun karşılığını vermek için hizmet etmek zorundayım. Hayatım boyunca çocuklarıma ve aileme ayırmam gereken vaktin tamamını işime ayırdım. Canla başla çalıştım. Kendim adıma, yaptığım onca hizmet adına tutuksuz yargılanmayı talep etme hak olarak görüyorum” dedi.
Öte yandan, sanık avukatları tutuklu sanığın tahliyesine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Arık’ın tutukluluk halinin devamına, farklı illere yazılan talimat cevaplarının beklenmesine ve dinlenmeyen sanıkların dinlenmesi için duruşmayı 4 Kasım 2015 tarihine erteledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.