Uşak TV

Eski Okul Kadınlara İş Atölyesi Oldu

Güncel

Eski Okul Kadınlara İş Atölyesi Oldu

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili köyünde, kullanılmayan eski okul kadınlara iş atölyesi oldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı kurslarda meslek sahibi olan kadınlar, bir taraftan üretirken, bir taraftan da ürünlerini görücüye çıkardı.
İlçeye 11 kilometre mesafedeki Kızılkeçili köyünde, taşımalı eğitim sebebiyle boş kalan eski okul onarılarak kadınlar için iş atölyesi haline getirildi. Kızılkeçili Kadınlar Kültür ve Sanat Evi olan eski okulda çeşitli el işlerinin yanı sıra reçel, tarhana, zeytin ve zeytin yağı gibi ürünler satışa sunuldu. Bilhassa yaz aylarında köye gelenlere satış yapan kadınlar, aile bütçesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.
Emine Aysan, ”4 senedir Kadın Sanat ve Kültür Evi olarak burasını açtık. Sağ olsun muhtar Ali Deveci bize yardımcı oldu. Bu eski okul sayesinde kadınlarımız para kazanıyor. Kışın Halk Eğitim kursları var. Kursiyerlerin yaptıklarını da satıyoruz. Erişte, tarhana, reçel zeytin, zeytinyağı, meysim meyveleri ve balları satıyoruz. Köy halkından topladığımız eski eşyalarla da bir müze oluşturduk. O müzeyi de değerlendiriyoruz. Ayrıca bunun dışında katı atık topluyoruz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.