Uşak TV

Esker’den Dev Atılım

Güncel

Esker’den Dev Atılım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini devam ettiren ESKER; dericilik üzerine yaptığı girişimi ile şehirde ses getirdi.
Esker inşaatın bir kuruluşu olan Erzurum Deri Ürünleri Atölyesi 2015 yılı Ağustos ayı itibari ile hazırlıklarını tamamlayarak çalışmalarına başladı. 2015 yılının ilk aylarında projelendirmeye alınan ve Temmuz ayında tüm hazırlıkların bitmesi ile aktif üretime başlayan atölye şehirde ve bölgede mevcut olan eksik iş kolunun giderilmesi hususunda büyük önem arz ediyor.
ESKER Genel Müdürü Baran Zahit Türk yaptığı açıklamada ‘’Hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı şehrimizde mevcut bulunan fakat faaliyete geçirilmemiş, şehirde hayat bulmamış dericilik çalışmalarını yaptığımız projelendirme ile hayata geçirmiş bulunmaktayız. Şehre katma değer sağlayacak bu girişim ile hedefimiz iç ve dış pazarlara hizmet sunmak; şehrin istihdamına yön verirken dericiliği bir sanat haline getirerek nitelikli ve vasıflı bireyleri Erzurum Deri Ürünleri Atölyesi’nde istihdam etmek ve gelecek yıllara büyük bir iş kolu sunmaktır. Ham maddesi organik deriden oluşan ve tamamen el işçiliği olan ürünlerimizin nitelikli personeller tarafından üretilmesi için İŞ-KUR ile işbirliği içerisinde meslek eğitim kursumuz açıldı. Şu an 13 kursiyer dericilik üzerine usta öğretici Gökhan Öztaş hocamızdan eğitim alıyor.” ifadelerini kullandı.
Erzurum’a yeni bir soluk getirecek olan Deri Ürünleri Atölyesinin yapacağı çalışmalar ile Doğu Anadolu Bölgesinde mevcut olan iş kolu eksiğini kapatacağı; modern tarzda ürettiği ürünler ile 7’den 70’e herkesin ilgi odağı olacağı belirtildi. Şıklığın yanında sağlık ve uzun ömürlü kullanım açısından da önem arz eden ürünler kısa bir süre içinde Bat Pazarı’nda yer alan mağazada ve Tebriz Kapı Kültür Sanat Çarşısı’nda satışa sunulacağı bildirildi.
İş-Kur ESKER işbirliğinde yürütülen ve yaklaşık iki aydır devam eden kurs 3 Kasım itibari ile sona ereceği ve ilerleyen dönemde yapılacak olan mülakat ile tekrar kursiyer alımı yapılacağı kaydedildi.
Deri Ürünleri Atölyesi; Gölbaşı’nda bulunan Eski Ağır Bakım içinde yer aldığı bildirildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.