Uşak TV

Erenler Belediyesi İle Kaymakamlık Arasında Protokol İmzalandı

Güncel

Erenler Belediyesi İle Kaymakamlık Arasında Protokol İmzalandı

Erenler Belediyesi ve Erenler Kaymakamlığı arasında imzalanan protokolde konuşan Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Dershane sistemi vatandaşı sömürü sistemidir. Vatandaşlarımız her bir çocuğu için 1 yılda dershanelere en az 2-3 bin TL ücret ödüyordu. Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte vatandaşımızın parası cebinde kalacak ve öğrenciler bizim açtığımız kurslarda ücretsiz öğrenim görecek. Bundan böyle vatandaşı sömürme dönemi bitmiştir” dedi.
Erenler Belediyesi ile Erenler Kaymakamlığı arasında Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan öğrencilerin ve kursiyerlerin ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir protokol imzalandı. Bu yıl dershanelerin tamamen kapatılması ve dershane hizmetlerini özel okulların vermesi kararından sonra Erenler Belediyesi ve Erenler Kaymakamlığı ortak bir projede anlaşarak protokol imzaladı.
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, dershane denen sömürü sisteminden vatandaşın artık kurtulduğunu belirterek, “Dershanelerin kapanmasıyla vatandaşlarımız, dershane ücreti ve külfetinden kurtulacak. Halk eğitim ile birlikte açtığımız kurslarla bu alanda vatandaşlara katkı sağlayacağız. Halk eğitim merkezimizde yıllık 20 bin civarında kursiyere hitap etmekteyiz. Bugün burada Belediyemiz, Erenler Kaymakamlığı ve Milli Eğitimle ile birlikte yapılacak bir çalışmanın protokolü imzalanıyor. Tamamen ücretsiz olacak bir hizmet. Normalde bir öğrencinin dershane ücreti 2-3 bin TL civarındaydı. Şimdi o paralar vatandaşımızın cebinde kalacak. Onlardan daha kaliteli bir hizmet verileceğine de ben inanıyorum” dedi.
Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak ise yaptığı açıklamada, Belediye ve Kaymakamlığın uyum içinde çalıştığının altını çizerek; “Erenler’in en büyük şansı Kaymakamlık ve Belediye arasındaki uyumun çok iyi olmasıdır. Büyük bir birlik, beraberlik ve verimlilik içerisinde hizmetlerimize devam ediyoruz. Dershanelerin kapanması dolayısı ile kurslarımız yoğun bir şekilde başlıyor. Biz de Belediyenin yanında Kaymakamlık ve Vakıf olarak öğrencilere tüm materyal desteği ve diğer hizmetleri verip dershanlerin bıraktığı boşluğu tamamlamaya çalışacağız. Bundan sonra üniversite sınavına girecek öğrencilerimiz rahat olsun. Halk Eğitimde en iyi hizmet kendilerine verilecektir. Bu protokolü de bu amaçla imzalamış bulunuyoruz. Halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Hazırlanan protokol anlaşmasına göre aşağıdaki Erenler Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen kurs merkezi veya merkezlerinin ihtiyaç duyabileceği; eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi (fiziki mekan iyileştirmeleri), eğitim - öğretim desteği (kırtasiye ve kitap) sağlanması konularında Erenler Kaymakamlığı ile Erenler Belediyesi tarafından uygun görülen şartlarda ekonomik destek sağlanması. Erenler Belediyesi tarafından, Erenler İlçesine bağlı mahallelerde ikamet eden Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan tüm öğrenciler ve kursiyerler ücretsiz olarak kurs merkezlerine taşınması. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı dosyası bulunması koşuluyla Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan tüm öğrencilerin tüm kurs giderleri ( yemek, eğitim- öğretim materyali, kırtasiye v.b) Erenler Kaymakamlığı (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı) tarafından karşılanması. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı dosyası bulunmayan diğer tüm öğrencilerin tüm kurs giderleri( yemek, eğitim- öğretim materyali, kırtasiye v.b) Erenler Belediyesi tarafından karşılanması. Destekleme ve Yetiştirme kurs merkezlerinin elektrik, su, yakıt ve temizlik giderleri Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü) tarafından karşılanması gibi 5 madde imzalandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.