Uşak TV

Erdem Beyazıt, Geçen Sezon Kapasitesinin 300 Katını Ağırladı

Güncel

Erdem Beyazıt, Geçen Sezon Kapasitesinin 300 Katını Ağırladı

Kepez Belediyesi’nin 2012 yılında yaptırdığı 500 kişi kapasiteli Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, geçen sezon kapasitesinin 300 katı olan 150 bin misafiri ücretsiz olarak ağırladı. İlçenin ilk kültür merkezi olarak Sakarya Bulvarı üzerine kurulan merkezde, 2014-2015 sezonunda 160 ayrı kültürel, sanatsal, akademik, sosyal ve eğitim etkinlikleri ücretsiz olarak düzenlendi. Açıldığından bu yana 400 bin Antalyalıyı ağırlayan merkez, Kepez’in özellikle kültür yaşamına büyük katkı sağladı.
Gösterilerini bu merkezde yoğunlaştıran Kepez Belediyesi Tiyatrosu, sezonlarda en az birer büyük ve küçük seyirciler için yeni tiyatro oyunları hazırlıyor. Ücretsiz olarak perdelerini açan topluluk, merkezin popüler olmasını sağlayan en önemli etken olarak öne çıkıyor. Geçen sezon Antalya Devlet Tiyatrosu ile Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin ücretsiz gösterimler sunması, merkezin seyirci istatistiğini arttıran önemli etkenlerden. Merkezde en fazla seyirciyi buluşturan diğer etkinlikler ise, belediyenin düzenlediği konferanslar başta olmak üzere çeşitli akademik ve eğitsel buluşmalar oldu.
500 KİŞİLİK SALON
Meydan düzenlemesi, su havuzu, otopark, yeşil alan ve dinlenme alanlarıyla birlikte 10 bin m2’lik bir alan üzerine inşa edilen Kültür Merkezi’nde 8 kişilik engelli koltuğu ile birlikte 500 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, 265 m2’lik sahne, sergi ve fuaye, dinlenme ve VİP odası, idari ofis, sanatçı girişi, kulis odaları ve kafeterya, özürlü asansörü, derslikler, öğretmen odası bulunuyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.