Uşak TV

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde Öğrenciler Önlüklerini Giydi

Güncel

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde Öğrenciler Önlüklerini Giydi

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan Dönem I öğrencileri, geleneksel olarak düzenlenen “Önlük Giyme Töreni”nde önlüklerini giydi.
Süleyman Demirel Spor Salonu’nda düzenlenen törene Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende açılış konuşması yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven Erciyes Üniversitenin marka değerinin her geçen gün arttığını belirterek “Son yıllarda uluslararası derecelendirme kuruluşlarının yaptığı sıralamalarda Erciyes Üniversitesi her yıl daha ileri gitmektedir. Son günlerde açıklanan sıralamalara baktığımızda Erciyes üniversitesi ve Tıp Fakültemiz ülkemiz sıralamasında ilk 5 ile 8 arasında yerini almakta. Dünya sıralamasında ise binlerce tıp fakültesi arasında ilk 600 ile 700 arasında yer almaktadır” dedi.
Güven çevresel koşullar nedeniyle yüksek puanlı öğrencilerin ERÜ’yü tercih etmediğini ifade ederek “Bu sıralamaya baktığımızda ne yazık ki bu sıralamaya yakışır puanda öğrenci alımını görmemekteyiz. Daha yüksek puanda öğrencilerin üniversitemizi tercih etmeleri gerekiyor. Tabi bunda pek çok sosyal ve çevresel faktörler var. Başka illerde yeni açılan hocası, altyapısı olmayan bir fakülte bile daha yüksek puanla öğrenci alabilmekte. Ancak ne olursa olsun biz aldığımız öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek durumundayız. Bunu da öğretim üyelerimizin hakkıyla yerine getirdiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler önlüklerini giydi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.