Uşak TV

Erasmus + Eğitimi Başladı

Güncel

Erasmus + Eğitimi Başladı

İlimizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere proje yazma kapasitesinin artırılması amacıyla Uşak Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi tarafından yazılan ve 2014 Teknik Destek Programı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı’na sunulan ve kabul edilen "ERASMUS+ EĞİTİMİ" isimli proje kapsamında 9-11 Mart 2015 tarihleri arasında 4 gün süresince verilecek “Erasmus+ Eğitimi” Uşak İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde başladı.

Eğitim, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin'in açılış konuşması ile başladı. Vali Yardımcısı Ertekin konuşmasında:" İnsan, kendini devamlı geliştiren, her geçen gün kendine bir şeyler katan ve bunları yorumlayıp hayatı etkin hale getirebilen varlıklardır. Özellikle günümüzde başta teknoloji olmak üzere hemen her konuda baş döndürücü gelişmeler yaşandığından, bizlerin de bu tempoya ayak uydurmamız için kendimizi geliştirmemiz gerekmektedir. Bu da ancak eğitimle ve bilgi alışverişi ile mümkün olacaktır.

Uşak Valiliği olarak eğitim ve dünya ile etkileşime büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda Uşak Valiliği AB Koordinasyon Merkezi aracılığıyla günümüze kadar pek çok projeyi hayata geçirmiş; bir çok proje eğitimini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bugün bu proje eğitimlerinden birini daha hayata geçirmek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. 4 gün boyunca verilecek Erasmus + Eğitimi sayesinde ilimizde proje yazabilen kişi sayısında önemli bir artış meydana gelecek dolayısıyla bu kişilerin hazırlayacağı projelerle de ilimizin proje kapasitesi artmış olacaktır.

Erasmus + Eğitiminin ilimize hayırlı olmasını ve güzel projelere vesile olmasını dilerim." dedi.

ERASMUS+ EĞİTİMİ:

2014-2020 yıllarını kapsayan 7 yıllık bir dilimde başvurusu yapılacak olan AB hibe programı “Erasmus+” hakkında ve özellikle Key Action-1 (AE-1) ve Key Action-2 (AE-2) programları hakkında katılımcıların bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Program içeriğinde aşağıdaki konuların yer alması sağlanacaktır: 

Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği:

Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim, Yetişkin Eğitimi, Gençlik Değişimleri, Avrupa Gönüllü Hizmeti ve Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği, Ana Eylem 2- Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği:

Stratejik Ortaklıklar, Sektörel Beceri Ortaklıkları ve Bilgi ortaklıkları, Ana Eylem 3- Gençler ve Gençlik Alanında Karar Alıcılar Arasında Toplantılar, Özel Eylem: Spor ve Proje Yazarken ve Yürütürken Yapılan Genel Hatalar ve Proje Bütçesi Hazırlama ile Erasmus+ Programı’na Örnek Proje Hazırlanması.

Eğitimler sonrasında katılımcılar Erasmus+ Programları hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Kamu kurumları ve STK’lardan seçilmiş bu katılımcılar yine kendi kurum ve kuruluşlarında Erasmus+ Programları hakkında diğer projeci personel ile bilgi paylaşımında bulunacak ve Erasmus+ projelerini daha iyi yazan kişi sayısı artacaktır. Böylelikle önümüzdeki 6 yıl boyunca yani 2020 yılına kadar ilimizin Erasmus+ projelerinden aldığı pay artacaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.