Uşak TV

Engelli Bireylerin Şehir Turu

Güncel

Engelli Bireylerin Şehir Turu

Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler İletişim Merkezi’nde eğitim alan engelli bireyler, Su Altı Dünyası, Sazova Parkı, Balmumu Müzesi ve Cam Sanatları Müzesi’ni gezdiler.
AIESEC öğrenci değişim programı kapsamında Eskişehir’e gelen gelen yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte düzenlenen “Engelleri Kaldır” projesi sürüyor. Bu program dâhilinde geçtiğimiz günlerde Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek ata binen engelli bireyler, Engelliler İletişim Merkezince düzenlenen şehir turuna katıldılar. Eğitmenlerinin gözetiminde Su Altı Dünyası, Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı, Balmumu Müzesi ve Cam Sanatları Müzesi’ni gezen bireyler, eğlenceli bir gün geçirdiler.
AİLELERİNE BİLE KATKI SAĞLIYORLAR
Engelli bireylerin topluma kaynaştırılmasında, bu tarz gezilerin önemli olduğunu belirten eğitmenler, bu bireylerin, çevreyi dolaşarak kendine olan güvenlerini artırdığını ve mutlu olduklarını belirterek, "Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler İletişim Merkezinin düzenlediği bu tarz faaliyetler ise devam edecek. Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe’de istihdam edilen, yine Tepebaşı Belediyesi Montaj Atölyesi’nde eğitmenler gözetiminde montaj işleri yaparak maddi kaynak sağlayan engelli bireyler, bu tarz etkinliklerle ve sağlanan imkânlarla kendilerini geliştirerek, ailelerine de katkı sağlıyor" diye kaydettiler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.