Uşak TV

En Yüksek Prim Ödeyen İşverenler Ödüllendirildi

Güncel

En Yüksek Prim Ödeyen İşverenler Ödüllendirildi

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Uşak’ta 2009 yılında en fazla prim ödeyen işverenlere plaket verildi.

 Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Garnizon ve Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmail Özcan, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, UTSO Meclis Başkanı Halil Ağaoğlu, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sadettin Öztürk, Sivil toplum Örgütleri Başkanları, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir açılış konuşması yapan SGK İl Müdürü Fevzi Gökçe, primlerini düzenli ödeyen işletmelere teşekkür ziyaretinde bulunacaklarını belirterek, “Ödeme güçlüğü çekenlere de kolaylaştırma ziyaretlerimiz olacak. İşletmelere yönelik destek formülleri bulacağız” dedi.
 
Törende konuşan Uşak Valisi Özdemir Çakacak Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşın huzurunu, refahını ve mutluluğunu sağlamayı amaçlayan bir kurum olduğunu kaydetti.
 
Yeni bir kurum olarak çıkan Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal hayatta son derece önemli yer teşkil ettiğini dile getiren Vali Özdemir Çakacak, “SSK, Bağkur, Emekli sandığı aslında baktığımızda üçü de aynı işi yapan kurumlardı ama hitabındaki hedef kitlesi hepsinin çalışan olmasına rağmen hizmetlerde farklılıklar vardı. Bunlar birleştirilerek tek çatı altında toplandı. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra hem kayıt dışı çalışmanın önlenmesi hem sağlık sigortasının çağdaş bir şekilde uygulanması, bunun yanında emeklilikte yeni düzenlememeler hayata geçirildi. Hastaneler arasında ayrım kalmadı. Artık özel hastanelere asgari ücretli vatandaşımız rahatça giderek muayene olabilmektedir. Tüm toplumumuzun arzu ettiği, olmasını istediği hizmetlerin yapıldığını görüyoruz” dedi.
 
Bu değişimlerle birlikte zihniyetlerinde değişmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak “Öncelikle kurumların sahibinin millet olduğunu unutmamak gerekir. Her kurumda en alt kademedeki görevliden en üst düzeydeki görevliye kadar insan odaklı çalışma anlayışı içersinde sürekli hizmet içi eğitimlerden geçirilmektedir. İnsan odaklı çalışmayı tüm kurumlarımızda arzu ediyoruz. Sosyal güvenlik Sisteminin etkin bir şekilde yürüyebilmesi için bu sisteme tabi olanların iyi hizmet alabilmesi için öncelikle kayıt dışılığı önlemek gerekiyor. İlimizde primlerini düzenli ödeyen, kayıt dışı çalışmaya izin vermeyen tüm işverenlerimize teşekkür ediyorum “diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak 2009 yılında düzenli ve en yüksek prim ödeyen TÜPRAG Madencilik San. ve Tic. A.Ş., UMPAŞ Seramik A.Ş., Kaynak İplik San. ve Tic. A.Ş., Medical Park Uşak Hastanesi, Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş. Ağaoğlu San. Tic A.Ş., SMS Konfeksiyon Dikim Tekstil San. Tic. A.Ş., Aran Mensucat San. Tic. A.Ş., Özerdem Mensucat San Tic. A.Ş. İl Telekom Müdürlüğü Şebeke Tesis Bakım Firmalarının yöneticilerine plaketleri Uşak Valisi Özdemir Çakacak tarafından verildi. Törende ayrıca Sosyal Güvenlik konulu kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerde ödüllendirildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.