Uşak TV

Edremitliler Teröre Lanet İçin Yürüdü

Güncel

Edremitliler Teröre Lanet İçin Yürüdü

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaklaşık 7 bin kişi son zamanlarda artan terör olaylarını düzenledikleri yürüyüşle lanet yağdırdı.
Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı dolayısıyla ilçede fener alayı düzenlendi. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile Tuzcumurat Mahallesi Meydanı’nda toplanan yaklaşık 7 bin kişi Çayiçi Caddesi üzerinden bir süre yürüdü. Güzergah üzerinde HDP Edremit ilçe binası bulunması nedeniyle kalabalık polis tarafından Kurşunlu Caddesi’ne yönlendirildi.
Aralarında Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu topluluk “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “PKK şaşırma sabrımızı taşırma”, “Edremit uyuma şehidine sahip çık” sloganları eşliğinde ve tekbir getirerek Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
Edremitli gençlerin sancak açtığı fener alayının sonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, halka seslenerek birlik mesajları verdi. Daha sonra meydanı dolduran kalabalık Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın çağrısı üzerine sessiz bir şekilde dağıldı.
Kentte bazı gruplar, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçları ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar küçük konvoylar halinde terörü protesto ettiler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.