Uşak TV

DURMUŞ YAVUZ BERAAT ETTİ, LİNÇ KAMPANYASI YAPANLAR ÖZÜR DİLEMELİ

Güncel

Uşak 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, ”Atatürk’ün aleni hatırasına alenen hakaret suçlamasından mahkûm olan Uşak Karahallı il Genel Meclisi Üyesi emekli astsubay Durmuş Yavuz, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesi tarafından suçsuz bulunarak Atatürk’ hakaret suçundan aldığı mahkumiyet kararı bozuldu. Durmuş Yavuz beraat etti.

Uşak 6. Asliye Mahkemesi mahkumiyet kararı verdiğinde bu haberi bir tek uşak.tv yapmadı. Bu haberi neden mi yapmadık Çünkü iddia bize göre mesnetsizdi inandırıcılığı zayıftı.

 Çünkü Durmuş Yavuz kendisine sosyal medyadan hakaret eden kişiyi şikayet etmiş polisteki sorgusunda Hüseyin Yılmaz, Durmuş Yavuz’un 10 yıl önce bir toplantıda Atatürk’e hakaret ettiğini iddia etmiş ve bunun üzerine dava açılmıştı.

Durmuş Yavuz tartıştığı kişiyi hakaretten şikayet edince diğer kişi de Yavuz’un 10 yıl önce Atatürk’e hakaret ettiğini iddia etmişti.

Hüseyin Yılmaz Durmuş Yavuz’a hakaretten para cezasına çarptırılırken Durmuş Yavuz’da Atatürk’e hakaretten ceza almıştı.

Mahkemenin mahkumiyet kararı sonrası Durmuş Yavuz’a karşı toplumda adeta linç kampanyası düzenlenmiş çalıştığı EGEŞOK AVM de adeta linç kampanyasına uğramıştı. Bazı siyasi partiler üyelerini EGEŞOK’dan alışveriş etmemeleri için adeta duyurular yapmıştı.

Durmuş Yavuz ve EGEŞOK Hakkındaki bu iftira ve linç kampanyasına halkımız inanmadı ve hiç itibar etmedi.

Kararın temyiz edilmesi sonucu mahkumiyet kararı Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu ve Durmuş Yavuz Beraat etti. 

Yılların gazetecilik tecrübesine dayanarak bu haberi yapmamıştık ve ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Her yargılanan Uşak’ta her ceza alan üst mahkemelerde kararlar bozulmasa Uşak’ta cezaevine girmedik adam kalmaz. Özellikle ben cezaevinde ölürdüm. Uşak Adliyesinin savcılarının açtığı her davayı kaybetsem ve mahkemelerin verdiği her karar onansa inanın ben bile cezaevinden çıkamam.

Durmuş Yavuz’u yakınen tanırım.

 Kendisi aynı zamanda Alfalar Köyü ve Uşak fen Lisesine kendi cebinden Atatürk Büstü ve Atatürk Köşesi yaptıran kişidir. Baştan beri bu olaya inanmadım ve haklı olduğumuz ortaya çıktı. Adalet er ya da geç tecelli eder.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.