Uşak TV

DÜNYA MİMARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Güncel

DÜNYA MİMARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Dünya Mimarlar Günü nedeni ile Uşak Atatürk Anıtı önünde toplanan ve Anıta çelenk koyan Uşak Mimarlar Odası üyeleri yoğun bir katılım ile mimarlığın toplumsal etkinliğinin önemini vurguladılar…
Yapılan basın açıklamasında, küresel kriz nedeniyle ekonomik, kentsel, çevresel sorunlar gün geçtikçe artmaktadır. Yaşam çevremizin geleceği için kentsel katılımın, dayanışmanın ve meslek olarak mimarlığın toplumsal etkinliğinin önemi artmakta olduğu ifade edildi. Açıklamada Mimarlar odası kendi gündeminde “Ülke ve kent yönetiminin demokratikleşmesi, katılımcı demokrasi, kentsel katılım, kamu ve toplum yararı, toplum ve mimarlık, planlama ve mimarlık politikası, mesleki özerklik, etik kimlik, afetler, iklim değişikliği, ekoloji vb. “boyutlarıyla yer alan bu tartışmaların dünya ölçeğinde bugün için yeniden ele alınması sürecinde, iki temel vurguyu yaparak sürdürmek istemektedir.
Bunlardan biri günümüzdeki ekonomik krizi neoliberalizmin ideolojik varsayımlarını çürütmüştür. Yapısal kriz koşulları devam etmekte, belirsizlikler ve karmaşa artmaktadır.
İkincisi bu süreçte her alanda olduğu gibi giderek kendi değerlerinden uzaklaştırılan planlama ve mimarlık alanlarının, bütün alanlar gibi yaşadığı krizleri sorgulayarak kendi gücünü ve değerlerini ortaya koyması gerekmekte olduğu vurgusu yapıldı.








Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.