Uşak TV

Dr. Mustafa Aydın’dan ’Birlik Ve Beraberlik’ Vurgusu

Güncel

Dr. Mustafa Aydın’dan ’Birlik Ve Beraberlik’ Vurgusu

İstanbul Aydın Üniversitesi akademik yıl açılışında, Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısına sahne olan Ankara Garı’nın yakınlarındaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yası vardı. Açılış töreninde konuşan İstanbul Aydın Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, ülkeye birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
İstanbul Aydın Üniversitesi yeni akademik yıl için düzenlenen törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli yaptı. Törende, İstanbul Aydın Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, yeni akademik dönemin birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi.
“’ASLA OLMAZ’ DEMEMEMİZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİK”
Dr. Mustafa Aydın, “Bir tören yapıyoruz ama tören ifadesini kullanmaktan acı duyuyorum” dedi.
İstanbul Aydın Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Türkiye’nin çok yakın zamana kadar Irak’a, Suriye’ye, İran’a, Mısır’a benzer mi sorusunun “burada olmaz” şeklinde yanıtlandığını hatırlatarak, “Asla olmaz demememiz gerektiğini şimdi çok daha iyi öğrendik. Yaşadığımız olaylar, içinde bulunduğumuz sosyolojik, siyasi ve askeri olaylar oldu ve geçiyor. Ekonomik, eğitim, sosyolojik hususlarda sorun konusuna çözüm getirilebilir ancak zedelenen birlik ve beraberlik tedavi edilmezse ona çare bulunamaz” diye konuştu.
“BU OYUNA GELMEMELİYİZ”
21. yüzyılda ülkelerin bir başka ülkeden ne kadar çok alacakları üzerine geleceklerini inşa ettiklerini vurgulayan Dr. Mustafa Aydın, “Onlar kendi oyunlarını oynuyorlar, biz de bu oyuna gelmemeliyiz. Bunun tek çaresi birlik ve beraberlikten taviz vermemektir. Oyun çok basit, coğrafyamızda oynanan bir oyunun benzerini sahnelemeye çalışıyorlar. Onun için oyuna gelmeyelim” diye konuştu.
Akademik açılış, Vatikan Eski Büyükelçisi olan, Türkiye’nin önde gelen felsefecilerinden İstanbul Aydın Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Gürsoy’un verdiği hoşgörü, birlikte yaşama ve toplumun dinamiklerine ilişkin açılış dersiyle sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.